τεχνολογία

Iphone X: ντεμπούτο για το πιο ακριβό iPhone της Αpple

Με οθόνη Super Retina Display 5.8 ιντσών, μεγαλύτερη δηλαδή και από αυτή του νέου iPhone 8 Plus, το νέο iPhone X, τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας τόσο αναφορικά με την τεχνολογία αιχμής που διαθέτει όσο και με την τιμή του που στην έκδοση των 256GB φτάνει τα 1150 δολάρια. Η ανάλυση της OLED οθόνης είναι στα 2426×1125, δίνει 458 ppi και υποστηρίζει HDR 10, Dolby Vision ενώ διαθέτει και τεχνολογία True Tone.
Το iPhone X δεν διαθέτει Home button και το ρόλο της ταυτοποίησης χρήστη μέσω του Touch ID αναλαμβάνει το Face ID, μία νέα τεχνολογία βιομετρικής ταυτοποίησης μέσω 3D scanning προσώπου – διαμέσου της πρόσθετης 3D/IR κάμερας που διαθέτει. Το Face ID λειτουργεί ακόμη και υπό απουσία φωτός ενώ είναι αρκετά έξυπνο και μαθαίνει να αναγνωρίζει τον χρήστη και τις καθημερινές αλλαγές στο πρόσωπο του.
 
Η Apple σημειώνει ότι το Face ID λειτουργεί ακόμη κι αν αλλάξετε το χτένισμά σας, φορέσετε καπέλο ή γυαλιά και προσαρμόζεται στις αλλαγές του προσώπου σας με την πάροδο του χρόνου ή π.χ. αν αφήσετε μούσι ενώ δεν μπορεί να ξεγελαστεί από φωτογραφίες.
Ο χρήστης μπορεί να αφυπνίσει την οθόνη του με ένα άγγιγμα της οθόνης. Η μετάβαση στην κεντρική οθόνη γίνεται με swipe up από κάτω. Το πλαϊνό πλήκτρο είναι επίσης μεγαλύτερο και  πλέον ο χρήστης μπορεί απλά να το πιέσει και να μιλήσει απευθείας στη Siri.
Το iPhone X έρχεται με διπλή κάμερα 12MP, με διάφραγμα f1.8 για τον ευρυγώνιο και 2.4 για τον τηλεφακό καθώς και Dual OIS. Επίσης διαθέτει Quad-LED TrueTone flash. Η μπροστινή κάμερα έχει ανάλυση 7MP. Ο χρήστης μπορεί να τραβάει εικόνες καθορίζοντας το φως. Σύμφωνα με την Apple, το portrait lightning έχει το ίδιο αποτέλεσμα με φωτισμό επιπέδου στούντιο. Ακόμη, η κάμερα έρχεται με καλύτερη σταθεροποίηση για βίντεο και δυνατότητα καταγραφής βίντεο 4K μέχρι 60fps και δυνατότητα καταγραφής σε slow motion στα 1080p μέχρι 240fps.
 
Χάρη στην κάμερα που χρησιμοποιεί το iPhone X, ο χρήστης μπορεί να επωφεληθεί και των περιβόητων Animoji, δηλαδή τρισδιάστατα emoticons, τα οποία όμως προσαρμόζονται στις εκφράσεις προσώπου του.
Η Apple σημειώνει για τη συσκευή ότι έχει 2 ώρες ζωής μπαταρίας περισσότερες από το iPhone 7.
Το iPhone X θα είναι διαθέσιμο σε 2 χρώματα Space Grey και Silver και σε 2 εκδόσεις των 64GB και 256GB. Οι παραγγελίες ξεκινάνε στις 27 Οκτωβρίου και οι πρώτες παραλαβές στις 3 Νοεμβρίου, με τιμή που ξεκινάει από τα 999 δολάρια για την πρώτη έκδοση.

(Φωτογραφίες: AP Photo/Marcio Jose Sanchez)

About Freegr network

Από το Blogger.