τεχνολογία

Πρόσβαση στην ευρυζωνικότητα και στην τεχνολογία

Επίσκεψη στο Αγαθονήσι, τους Αρκιούς και τους Λειψούς, πραγματοποίησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς. Η περιοδεία ήταν στα πλαίσια της διά ζώσης παρακολούθησης υλοποίησης της δράσης «Παροχή δωρεάν ευρυζωνικής σύνδεσης στους μόνιμους κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών της Ελλάδας». Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ συναντήθηκε με τοπικούς φορείς και κατοίκους των απομακρυσμένων νησιών, ενώ άκουσε προσεκτικά τα αιτήματα τους για την επίλυση των καθημερινών τους προβλημάτων 
Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ ανέφερε ότι είναι θέμα δημοκρατίας οι κάτοικοι των απομακρυσμένων νησιών να έχουν τα ίδια προνόμια με τους υπόλοιπους πολίτες. Για την υλοποίηση αυτής της δράσης που θα δώσει πρόσβαση σε μεγάλο μέρος των πολιτών των απομακρυσμένων νησιών στην ευρυζωνικότητα και γενικότερα την ανάπτυξη της τεχνολογίας, ο Ν. Παππάς υπογράμμισε ότι ήταν θέμα πολιτικής βούλησης, και όχι ζήτημα πόρων. 
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας Νεκτάριος Σαντορινιός, ο οποίος συμμετέχει στην περιοδεία του υπουργού ΨΗΠΤΕ, συνομίλησε με κατοίκους για παράλληλες ακτοπλοϊκές και περιβαλλοντικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στα συγκεκριμένα νησιά και όπως χαρακτηριστικά σημείωσε, «φέρνουν το αύριο σήμερα για τα νησιά μας». Σημειώνεται ότι τον υπουργό ΨΗΠΤΕ στην περιοδεία του συνόδευε ο γενικός γραμματέας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων Βασίλης Μαγκλάρας. Στους Λειψούς, ο Δήμαρχος Φώτης Μάγγος, αναφέρθηκε και σε ζητήματα όπως η διατήρηση του κεκτημένου των μειωμένων συντελεστών ΦΠ, ζητήματα ακτοπλοΐας και κόστους μεταφοράς προϊόντων, αναβάθμιση του αεροδρομίου της γειτονικής Λέρου, τουριστικής ανάπτυξης, κλπ. 
Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο facebook, ο Δήμαρχος Λειψών αναφέρει: «Όταν πριν μερικούς μήνες έφευγε η επιστολή από το δήμο Λειψών με την οποία ζητούσαμε δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο για τους μόνιμους κατοίκους των μικρών νησιών (κάτω των 1000 κατοίκων) ελάχιστοι ήλπισαν ότι θα γίνει πραγματικότητα. Σήμερα ο υπ. Νίκος Παππάς και ο υφυπ. Νεκτάριος Σαντορινιός ήρθαν στους Λειψούς για να παρακολουθήσουν δια ζώσης την πορεία υλοποίησης αυτού του προγράμματος. Τους ευχαριστήσαμε απλόχερα και τους καλωσορίσαμε όπως ταιριάζει στον φιλόξενο και γενναιόδωρο χαρακτήρα του νησιού μας. Αισθανόμαστε ικανοποίηση γιατί το οραματιστήκαμε πρώτοι , το πιστέψαμε , το επιδιώξαμε μεθοδικά και τελικά το πετύχαμε». 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

About Freegr network

Από το Blogger.