τεχνολογία

X299 ROG Rampage VI από την ASUS

Δύο μητρικές με το βαρύ όνομα Rampage θα κυκλοφορήσουν επίσημα στην αγορά σε μερικές εβδομάδες και προορίζονται για extreme χρήση και overclocking. Τις ανακοίνωσε στην Computex, όμως ακόμη δεν έχουν δει το φως της retail αγοράς κάτι που θα αλλάξει σύντομα, όπως αναφέρει η ASUS! Οι δύο μητρικές φέρουν το X299 chipset και υποστηρίζουν όλους τους Core-X series επεξεργαστές της Intel προσφέροντας πλούσιο features list και δυνατότητες που θα εκτιμήσουν και οι extreme overclockers της παρέας. 
Αναφορικά με την X299 Rampage VI Apex, η μητρική κινείται σχεδιαστικά στο ίδιο μονοπάτι με την Z270 έκδοση, με τις aggressive γωνίες, τις λίγες υποδοχές για μνήμες που εδώ πέφτουν στις 4, από 8 των κανονικών μοντέλων, ενώ όπως αναφέρει η συγκεκριμένη μπορεί να φτάσει στα όρια κάθε KabyLake X επεξεργαστή κάτι που είδαμε να πραγματοποιεί και κατά τη διάρκεια της Computex, όταν και σημείωσε πρωτιές σε πολλά benchmarks αλλά και το ρεκόρ συχνότητας στον 7740K στα 7.56GHz. Η Rampage VI Extreme προορίζεται για enthusiasts που θα πάρουν κάποιον από τους ακριβότερους Skylake X επεξεργαστές και αυτό μιας και διαθέτει 87 DIMM slots, εξίσου άφθονες PCIe υποδοχές, 10Gb LAN για τους πολύ απαιτητικούς, ασύρματη σύνδεση WiFi ad. 
Σημαντικό feature είναι το μεγάλο κάλυμμα κατά μήκος των PCIe και του chipset που προσθέτει σε εμφάνιση αφού ενσωματώνει και κρυφό RGB φωτισμό. Επίσης μια μικρή LED οθόνη παρέχει πληροφορίες για τη συχνότητα του επεξεργαστή και βρίσκεται επάνω στο I/O cover της μητρικής, κάτι αντίστοιχο που θα δούμε και στην X399 Zenith από την ίδια εταιρία και με το brandname των ROG. Τέλος, οι προτεινόμενες τιμές των Apex και Extreme θα ανέρχονται σε $450 και $650 αντίστοιχα στην αγορά της Αμερικής. Παρακάτω υπάρχουν και τα specs των μητρικών.

About Freegr network

Από το Blogger.