τεχνολογία

VP2785-4K από την ViewSonic με δυνατά χαρακτηριστικά

Η εταιρεία ViewSonic ανακοίνωσε την διάθεση της νέας οθόνης VP2785-4K, η οποίας επιδεικνύει διαγώνιο 27 ιντσών και υποστηρίζει ανάλυση 4K UHD (3840 x 2160 pixels) ενώ παράλληλα προσφέρει ιδιαίτερα ακριβή και συνεπή χρωματική απόδοση ώστε να διασφαλίζεται κορυφαία ποιότητα εικόνας. Η οθόνη κατασκευάστηκε για να εξασφαλίζει απαράμιλλη χρωματική ακρίβεια σε επαγγελματικές εφαρμογές όπου το χρώμα είναι κρίσιμης σημασίας, και επομένως είναι ιδανική για φωτογράφους καθώς και για όσους ασχολούνται με την παραγωγή ή την επεξεργασία βίντεο και περιεχομένου. 
Πιο συγκεκριμένα, η VP2785-4K που υποστηρίζει ανάλυση 4K UHD υποστηρίζει το 99% του χρωματικού πρότυπου Adobe RGB καθώς και το 98% των χρωμάτων DCI-P3 ενώ είναι εργοστασιακά “καλιμπραρισμένη” ώστε να επιτυγχάνεται Delta E < 2 σε διάφορους χρωματικούς χώρους. Η δυνατότητα “βαθμονόμησης” (calibration) στο hardware (που ανεβάζει δυστυχώς το κόστος όμως) επιτρέπει στον χρήστη να εξασφαλίσει την επιθυμητή χρωματική ακρίβεια ενώ με την ενσωματωμένη λειτουργία ομοιομορφίας μπορεί να επιτύχει την απαραίτητη ομοιομορφία σε όλη την επιφάνεια της οθόνης. 
Έχοντας επίσης στον εξοπλισμό της υποδοχές USB 3.1 Type-C, HDMI 2.0, DisplayPort και Mini DisplayPort 2.1, η οθόνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί με ποικιλία εξωτερικών συσκευών. Χάρη επίσης στον ενσωματωμένο αισθητήρα οπίσθιου φωτισμού (built-in backlight sensor) και το γρήγορο "warm-up", ο χρήστης μπορεί να ξεκινήσει να εργάζεται μέσα σε λίγα λεπτά, την ώρα που απαιτούνται τουλάχιστον τριάντα λεπτά σε άλλες οθόνες για να να σταθεροποιηθεί το χρώμα ή τα επίπεδα φωτεινότητας κ.ά.

About Freegr network

Από το Blogger.