ειδήσεις

Σε οικονομική εξυγίανση προχωρά η Japan Display

H Japan Display προχωρά σε κινήσεις εξυγίανσης, οι οποίες θα την βοηθήσουν να πετύχει τον στόχο της εξοικονόμησης 455 εκατομμυρίων δολαρίων. Η Japan Display, η οποία ασχολείται με την κατασκευή οθονών, κυρίως LCD, προμηθεύοντας μεγάλους κατασκευαστές συσκευών κάθε είδους. 
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το πρακτορείο Reuters, η Japan Display θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση της γραμμής παραγωγής της, με παράλληλες περικοπές θέσεων εργασίας τόσο στην Ιαπωνία, όπου και εδρεύει, όσο και σε άλλες περιοχές του κόσμου. Η Japan Display αναμένεται να περικόψει 240 θέσεις εργασίας στην Ιαπωνία και περίπου 3500 θέσεις εργασίας σε άλλες περιοχές. Εκτός από τις περικοπές, η Japan Display κατάφερε να αντλήσει χρηματοδότηση ύψους 107 δισεκατομμυρίων γεν από τους πιστωτές της.
 Συνολικά, η Japan Display εκτιμάται ότι θα προχωρήσει σε περικοπές στο 30% του προσωπικού της, ενώ εκτιμάται ότι αυτές οι κινήσεις είναι οι τελευταίες που έχει στη διάθεσή της προκειμένου να καταφέρει να αντιστρέψει το δυσμενές οικονομικό κλίμα προς όφελός της, λόγω του έντονου ανταγωνισμού που αντιμετωπίζει στον τομέα της κατασκευής οθονών για smartphones. H Japan Display ιδρύθηκε από τις Sony, Hitachi και Toshiba το 2012, μετά από την κοινή τους απόφαση να ενώσουν τα τμήματα κατασκευής οθονών υγρών κρυστάλλων. Η Japan Display εμφανίζει οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια και με τις τελευταίες της προσπάθειες θέλει να αλλάξει την κατάστασή της.

About Freegr network

Από το Blogger.