ειδήσεις

Νέα μητρική αποκλειστικά στους Intel CoffeeLake

Μπορεί η Intel να ετοιμάζεται να προσφέρει έξι πυρήνες στο mainstream, όμως η αναβάθμιση δε θα γίνει τόσο εύκολα αφού οι CoffeeLake θα χρειάζονται μια Z370 μητρική. 
Με φρενήρεις ρυθμούς βλέπουμε νέα chipsets και πλατφόρμες από τις εταιρίες σε μια εποχή που κάλλιστα μπορεί να θεωρηθεί ως η πιο busy των τελευταίων ετών για τις εταιρίες μητρικών αλλά και επεξεργαστών. Μέσα στο έτος ή στις αρχές του 2018, η επόμενη γενιά επεξεργαστών CoffeeLake αναμένεται να παρουσιαστεί και επίσημα στην αγορά και ήδη γνωρίζουμε πως το κορυφαίο SKU θα αποτελείται από έξι πυρήνες με HyperThreading και χωρίς, στον Core i7 και i5 αντίστοιχα. 
Αυτό που όμως δεν είδαμε πρόσφατα ήταν η υποστήριξη από τις 200 Series μητρικές - ή και τις 100 Series αλλά ας μη ζητάμε πολλά! Σύμφωνα με την ASRock και ένα tweet απάντηση σε έναν χρήστη, οι CoffeeLake δε θα υποστηρίζονται στη τωρινή πλατφόρμα (Z270) παρά τη χρήση του ίδιου socket. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, όπως για παράδειγμα "ηλεκτρικής φύσης", όπου πρακτικά το layout του socket να συνδέει διαφορετικά πράγματα. 
Το νέο Z370 chipset όπως δηλώνουν οι πηγές θα εφοδιάζεται με 24 PCI-Express gen 3.0 lanes προσφέροντας επιπλέον γραμμές για υποστήριξη περισσότερων M.2 ενώ αυτό συμβαδίζει με τις φήμες που ήθελαν την Intel να προσθέτει περισσότερες γενικής χρήσης γραμμές για έξτρα θύρες όπως USB 3.1. Κατά πάσα πιθανότητα δε περιμένουμε ο αριθμός των SATA να αυξηθεί, αλλά περισσότερο των περιφερειακών θυρών, από USB μέχρι και M.2.

About Freegr network

Από το Blogger.