ειδήσεις

H Microsoft ξεκινά το Mixed Reality

H Microsoft έχει ξεκινήσει τη διάθεση των Mixed Reality headsets για τους developers που ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν περιεχόμενο. Η διάθεση του Mixed Reality headset γίνεται αποκλειστικά online, από το Microsoft Store, ενώ αυτή τη στιγμή είναι διαθέσιμα δύο κράνη, ένα από την Acer το οποίο πωλείται στην τιμή των 299 δολαρίων και ένα από την HP το οποίο διατίθεται έναντι 329 δολαρίων. Όσον αφορά στον τομέα των τεχνικών χαρακτηριστικών και τα δύο κράνη είναι πανομοιότυπα, με την ανάλυση της οθόνης να είναι 1440×1440 pixels σε κάθε μάτι και τη συχνότητα λειτουργίας να είναι στα 90 Hz.
H οπτική γωνία σε κάθε μάτι θα φτάνει στις 95 μοίρες. Στα κράνη ενισχυμένης πραγματικότητας της Microsoft υπάρχει βύσμα 3.5 χιλιοστών για τη σύνδεση με ακουστικά και μικρόφωνα, ενώ υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης με θύρα HDMI και USB 3.0 για την προβολή περιεχομένου σε πραγματικό χρόνο. Το μοντέλο της HP είναι λίγο πιο ακριβό από εκείνο της Acer, λόγω του ότι έχει περισσότερα στοιχεία στήριξης στο κεφάλι του χρήστη.
Σύντομα, θα προστεθούν στην οικογένεια των Mixed Reality headsets και κράνη από άλλους κατασκευαστές, όπως είναι οι Lenovo, Asus και Dell. Για τη χρήση του κράνους Mixed Reality, η Microsoft προτείνει τη σύνδεση με έναν υπολογιστή που θα έχει λειτουργικό σύστημα Windows 10, με επεξεργαστή Intel Core i7, κάρτα γραφικών NVIDIA GTX 980 και ανώτερη, τουλάχιστον 10 GB ελεύθερο χώρο στο σκληρό και το λιγότερο 16 GB μνήμη RAM.

About Freegr network

Από το Blogger.