ειδήσεις

ΤΟ FBI ΒΛΕΠΕΙ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΔΑΚΤΥΛΟΥΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΝΤΙΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Εναντίον της Kaspersky Lab φαίνεται ότι έχει στραφεί το FBI, καθώς φέρεται να ζητά από τις εταιρείες να μην εγκαθιστούν λογισμικό της εταιρείας. 
Όμως δεν είναι η πρώτη φορά που το FBI -και οι ΗΠΑ- βρίσκεται στα “μαχαίρια” με την Kaspersky Lab, καθώς για καιρό τώρα, η γνωστή για τα anti-virus της εταιρεία κατηγορείται ότι είναι ένα Ρωσικό ανδρείκελο, το οποίο δεν μπορούν να εμπιστευτούν για να προστατεύσει τις υποδομές των ΗΠΑ. Από τη μεριά της η Kaspersky Lab αρνείται αυτούς τους ισχυρισμούς και μάλιστα ο Eugene Kaspersky, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, προσφέρθηκε να δώσει τον κώδικα του λογισμικού, προσπαθώντας έτσι να ξεκαθαρίσει τα πράγματα. 
Όμως απ’ότι φαίνεται οι προσπάθειές του δεν βρήκαν αποδέκτη. Σύμφωνα με δημοσίευμα του CyberScoop, το οποίο επικαλείται ανώτατους αξιωματούχους, από τις αρχές του έτους, το FBI συναντά τις εταιρείες τον ΗΠΑ και τους συνιστά να αφαιρέσουν τα εργαλεία της Kaspersky Lab από τα συστήματά της. Λόγω των κυβερνοεπιθέσεων που έπληξαν το δίκτυο ηλεκτρισμού της Ουκρανίας το 2016, το FBI έχει ως προτεραιότητα να ενημερώσει τις εταιρείες του κλάδου της ενέργειας. Επιπλέον, έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις και με τεχνολογικές εταιρείες. Όσο για τα αποτελέσματα, αυτά λέγεται ότι είναι ανάμεικτα. Οι περισσότερες εταιρείες του ενεργειακού τομέα φαίνεται ότι συνεργάστηκαν αμέσως, αλλά οι εταιρείες του τομέα της τεχνολογίας είναι πιο διστακτικές και δεν έχοτν λάβει άμεσα δράση.

About Freegr network

Από το Blogger.