ειδήσεις

Η μαζική επίθεση των Κινέζων απειλεί την αγορά

Η Samsung και η Apple μπορεί να απολάμβαναν για χρόνια τη μοναξιά της κορυφής ως οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές smartphone στον κόσμο, αλλά η θέση τους δεν είχε απειληθεί ποτέ τόσο όσο σήμερα
Η συνεχόμενη άνοδος των Κινέζων κατασκευαστών έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις, που η ψαλίδα μεταξύ τους έχει κλείσει επικίνδυνα για τις δύο κορυφαίες εταιρίες. Αν και η πρώτη πεντάδα των κατασκευαστών παγκοσμίως δεν έχει αλλάξει, τα πρόσφατα νούμερα της αγοράς που έρχονται από την Canalys δείχνουν την Huawei να πλησιάζει την Apple σε πωλήσεις, ενώ σχεδόν διπλάσια ανάπτυξη σε σχέση με πέρυσι είδαν και οι OPPO και Xiaomi. Το Galaxy S8 φαίνεται πως σώζει την παρτίδα για τη Samsung προς το παρόν. 
Οι πωλήσεις του S8 σε μερικές περιοχές είναι δυνατές, αλλά υπάρχουν σημάδια πως η ζήτηση έχει υπερεκτιμηθεί. Η έρευνα της Canalys αποκαλύπτει πως οι συσκευές παραμένουν στα ράφια στην Ευρώπη και σε συνδυασμό με τις εκπτώσεις που προσφέρονται στις ΗΠΑ, μας δείχνει πως η Samsung ακουμπάει τα όρια των τιμών για τα Android smartphones. Καθώς η Apple προσπαθεί να ανανεώσει το iPhone, ακόμα και με τη μοναδική της εμπειρία χρήστη, θα πρέπει να δικαιολογήσει οποιαδήποτε σημαντική αύξηση στην τιμή του με χειροπιαστές βελτιώσεις τόσο σε χαρακτηριστικά όσο και σε design. 
Συνολικά απεστάλησαν 340 εκατομμύρια smartphones το δεύτερο τρίμηνο του 2017, σημειώνοντας αύξηση 4% σε σχέση με πέρυσι. Ωστόσο, όπως φαίνεται και από το γράφημα, τα νούμερα των Samsung και Apple παρέμειναν στα ίδια επίπεδα, ενώ υπήρξε μεγάλη αύξηση στους Κινέζους κατασκευαστές που συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

About Freegr network

Από το Blogger.