τεχνητή

Η Microsoft Cortana αναλαμβάνει τον κλιματισμό στο σπίτι

Η Cortana περνά σταδιακά από τους υπολογιστές και τα smartphones σε ποικίλες εφαρμογές του Internet of Things. H ψηφιακή βοηθός της Microsoft, Cortana, έρχεται ολοένα και πιο κοντά στο Internet of Things, όπως μας δείχνει σε μια υλοποίησή της η εταιρεία ανάπτυξης συστημάτων κλιματισμού και πυρασφάλειας κτιρίων Johnson Controls.
Το τελευταίο δημιούργημα της εταιρείας αυτής είναι ένας έξυπνος ψηφιακός θερμοστάτης με ενσωματωμένη την Cortana. Το όνομα του θερμοστάτη είναι GLAS και έχει την ικανότητα εντοπισμού του ανθρώπου στο δωμάτιο, ενώ κάνει ενημέρωση για τις συνθήκες που επικρατούν στον αέρα. Στην ενσωματωμένη οθόνη αφής του παρουσιάζει διάφορες χρήσιμες ενδείξεις, όπως είναι η θερμοκρασία, η ποιότητα του αέρα, η ενέργεια που έχει καταναλωθεί, αλλά και ενδείξεις από την ατζέντα.
Ο κάτοχος του θερμοστάτη αυτού μπορεί να αλληλεπιδρά μαζί του με φωνητικές εντολές, με τη βοήθεια της Cortana, η οποία θα μπορεί να κάνει πράξη όποιες επιθυμίες έχει ο χρήστης από κοντά ή ακόμα και από απομακρυσμένα σημεία, μέσω του Internet of Things. Ο έξυπνος θερμοστάτης τρέχει μία ειδική έκδοση IoT Core των Windows 10, που είναι σχεδιασμένη ειδικά για μικρότερες συσκευές. Σε πρώτη φάση δεν είναι γνωστό το πότε και σε τι τιμή θα βγει στο εμπόριο η εν λόγω συσκευή, καθώς και σε ποιες αγορές θα πωλείται.

About Freegr network

Από το Blogger.