ειδήσεις

Αισθητήρας στα εσώρουχα βλέπει τη σεξουαλική επίθεση

Ένας νέος αισθητήρας ο οποίος κολλάει σε οποιοδήποτε ρούχο ή εσώρουχο θέλετε και μπορεί να ανιχνεύσει τη σεξουαλική επίθεση, αναπτύχθηκε από το MIT. Το Interpid όπως ονομάστηκε λειτουργεί με δύο modes, ένα που υποθέτει πως ο χρήστης έχει τις αισθήσεις του και ένα που θεωρεί πως τις έχει χάσει. 
Στην πρώτη περίπτωση, υπάρχει ένα κουμπί πανικού το οποίο αν πατηθεί, στέλνει ειδοποιήσεις σε ένα προκαθορισμένο κύκλο του χρήστη και καλεί σε βοήθεια. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν έχει τις αισθήσεις του ή είναι ανίκανος-η να αντιδράσει, ο αισθητήρας ανιχνεύει τον τρόπο που αφαιρείται το εσώρουχο (βίαια ή με ασυνήθιστο τρόπο) και στέλνει μήνυμα στο κινητό ζητώντας επιβεβαίωση πως δε βγάλατε οι ίδιοι το εσώρουχο. Αν δε λάβει απάντηση σε 20 δευτερόλεπτα, περνάει σε mode συναγερμού παράγοντας ένα δυνατό ήχο και αν και τότε δεν απαντηθεί, στέλνει στον προκαθορισμένο κύκλο σας την τοποθεσία σας μαζί ένα μήνυμα που ζητά βοήθεια, ενώ μια επαφή λαμβάνει κλήση στην οποία ακούει τα τεκταινόμενα και μπορεί αργότερα να χρησιμοποιηθεί σε δίκη. 
Ο αισθητήρας συνδέεται με το τηλέφωνο μέσω Bluetooth και αν το ξεχάσετε κολλημένο στα εσώρουχα, μπορεί να αντέξει μια πλύση στο πλυντήριο. Να σημειώσουμε πως η μηχανικός που ανέπτυξε τη συσκευή προέρχεται από την Ινδία, μια χώρα διαβόητη για τους καθημερινούς βιασμούς, για αυτό το λόγο είναι και η πρώτη το τελευταίο διάστημα στην ανάπτυξη τεχνολογιών που τους αποτρέπουν, όπως αυτό το κολιέ που είχαμε αναφέρει.

About Freegr network

Από το Blogger.