ειδήσεις

Tim Cook: Εμείς H τεχνητή νοημοσύνη του τώρα

Είναι αλήθεια πως όταν διαβάζουμε για νέες εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, σχεδόν ποτέ δε βλέπουμε το όνομα της Apple. Google, Samsung, Microsoft, είναι πάντα εκεί παρούσες, αλλά η Apple για κάποιο λόγο απουσιάζει και δεν είναι επειδή δε διαθέτει την τεχνολογία. 
Σε μια συνέντευξή του στο MIT Technology Review, ο CEO της Apple, Tim Cook, εξήγησε το λόγο. Η αναγνώριση εικόνων στις φωτογραφίες μας για παράδειγμα, ή ο τρόπος που το Apple Music μαθαίνει από αυτά που ακούγατε και ρυθμίζει ανάλογα τις προτάσεις του. Ακόμα και η μπαταρία του iPhone διαρκεί περισσότερο τώρα επειδή το σύστημα διαχείρισης του τηλεφώνου χρησιμοποιεί εκμάθηση μηχανής για να μελετήσει τη χρήση και να κάνει τις απαραίτητες ρυθμίσεις. Το γεγονός πως ο Τύπος δε χρεώνει στην Apple τις εξελίξεις της τεχνητής νοημοσύνης είναι επειδή η Apple θέλει μόνο να μιλάει για τα προϊόντα που είναι έτοιμη να κυκλοφορήσει, ενώ πολλοί άλλοι πουλάνε το μέλλον. Δε θα μπούμε σε πράγματα που θα κάνουμε το 2019, το ’20, το ’21. 
Όχι επειδή δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Αλλά επειδή δε θέλουμε να μιλάμε για αυτό. Η Apple έχει ξεκινήσει όμως να αναφέρει τις εξελίξεις της στην τεχνητή νοημοσύνη σιγά-σιγά. Κατά τη διάρκεια του WWDC η έκφραση “εκμάθηση μηχανής” ακούστηκε ουκ ολίγες φορές. Και με τα βήματα της Apple στην επαυξημένη πραγματικότητα στο μέλλον, η τεχνητή νοημοσύνη θα παίξει τον κυρίαρχο ρόλο στην αναγνώριση εικόνων. 
Όταν οι τεχνολογικές εξελίξεις προχωρούν με τέτοιους ρυθμούς, νομίζω πως υπάρχει το ρίσκο να χάσουμε τον κύριο στόχο πως η τεχνολογία πρέπει να εξυπηρετεί την ανθρωπότητα και όχι το αντίστροφο.

About Freegr network

Από το Blogger.