τεχνολογία

Security Patch της Microsoft στα Windows!

Ακόμη και τα Windows XP λαμβάνουν το σχετικό patch που τα προστατεύει από επιθέσεις τύπου ransomware οι οποίες έχουν εκτιναχθεί τη τελευταία περίοδο όπως δηλώνουν. Οι πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της ασφάλειας έχουν κάνει την Microsoft να τρέχει χωρίς σταματημό για να καλύψει τις τρύπες ασφαλείας στο λειτουργικό της σύστημα ακόμη και σε παλιές εκδόσεις όπως τα Windows XP.
Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε αρκετά από πολλά μέσα που αμφισβητούν τα κίνητρα που είχε η Microsoft ακόμη και αν πρόκειται για την ασφάλεια των χρηστών, μιας και ως γνωστόν υπάρχουν ακόμη αρκετά PC με Windows XP εγκατεστημένα, κυρίως όμως σε επαγγελματικά περιβάλλοντα ενώ έχουν περάσει και μερικοί μήνες από την παύση της επίσημης υποστήριξης.
Τα patch έρχονται με διάφορες μορφές και καλύπτουν τον Internet Explorer 8 για τα Windows XP όπου είναι και το βασικότερο κομμάτι που πρέπει να προστατευθεί από πιθανές επιθέσεις ransomware όπως το WannaCry malware μεταξύ άλλων που αξιοποιούν λιγότερο γνωστά exploits για να αποκτήσουν πρόσβαση στα αρχεία του χρήστη. Παλιές εκδόσεις όπως τα Windows 7 θα αναβαθμιστούν εφόσον έχετε τις αυτόματες ενημερώσεις ενεργές, όμως οι χρήστες των XP θα πρέπει να μεταβούν στον online κατάλογο των updates της Microsoft και να κατεβάσουν το fix τους.

About Freegr network

Από το Blogger.