τεχνολογία

Facebook, Twitter, Microsoft και YouΤube κατά της τρομοκρατίας

Το επονομαζόμενο «Παγκόσμιο Φόρουμ Διαδικτύου για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας» ανακοινώθηκε τη Δευτέρα, και σκοπό έχει να διαμορφώσει τα ήδη υπάρχοντα αλλά και μελλοντικά πεδία δράσης συνεργασίας μεταξύ των εταιρειών. 
 Η συμμαχία αποσκοπεί ακόμα στο να αναπτύξει συγκεκριμένες συνεργασίες με μικρότερες εταιρείες που ασχολούνται με την τεχνολογία, κοινωνικές ομάδες και ακαδημαϊκούς, κυβερνήσεις και υπερεθνικούς φορείς όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη για την αποτροπή της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου. 
Οι εταιρείες ανέφεραν ότι το νέο φόρουμ θα στηριχτεί σε υπάρχουσες πρωτοβουλίες, όπως το Φόρουμ Διαδικτύου της ΕΕ και η Βάση δεδομένων Hash της Κοινόχρηστης Βιομηχανίας - η οποία παρακολουθεί μοναδικά ψηφιακά "δακτυλικά αποτυπώματα" για βίαιες τρομοκρατικές φωτογραφίες και βίντεο - συζητήσεις με πολιτικούς ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου και άλλων κυβερνήσεων. Και οι τέσσερις εταιρείες έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς ότι δεν έχουν κάνει αρκετά για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατική δραστηριότητα στις υπηρεσίες τους στο Διαδίκτυο. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έχουν υποβληθεί μηνύσεις από τις οικογένειες των θυμάτων εναντίον τους.
Reuters

About Freegr network

Από το Blogger.