τεχνολογία

Computex 2017: AMD power on Ryzen

Η AMD ανοίγει την ατζένα της και αποκαλύπτει πληροφορίες για τον Ryzen Threadripper και μιλάει ελαφρώς περισσότερο και για την RX Vega GPU! Στις 10 το πρωί στη Ταϊβάν, ο κόσμος συγκεντρώθηκε στο ξενοδοχείο για να δει από κοντά τις πρώτες X399 μητρικές της AMD και ότι άλλο είχε να αποκαλύψει. Το conference διήρκεσε περί τα 30 λεπτά όπου η Lisa Su, πρόεδρος της εταιρίας μαζί με εκπροσώπους της μίλησαν για την βελτίωση των επιδόσεων στο desktop που λαμβάνουν οι Ryzen του AM4 ενώ συνέχισε με την εμφάνιση των πρώτων Threadripper επεξεργαστών για το socket SP3 με τα 4094 pins. 
Προσπαθήσαμε για selfie με την πρόεδρο της AMD, αλλά έπρεπε να φύγουμε, παρά το γεγονός ότι ήταν doable με ευκολία αφού πέρασε μπροστά μας στο τέλος της παρουσίασης. Παράλληλα στην Siggraph 2017 φαίνεται πως θα λανσαριστεί η RX Vega της AMD όμως η εταιρία μας έδειξε ένα demo από το παιχνίδι Prey (όχι του 2006 προφανώς), να τρέχει σε ένα all AMD σύστημα και δύο Vega κάρτες γραφικών σε 4K ανάλυση με τις ρυθμίσεις στο μέγιστο. Στα slides αναφέρεται ο κορυφαίος (ίσως γιατί μπορεί να υπάρξει και μεγαλύτερο μοντέλο με περισσότερους πυρήνες) 16πύρηνος της AMD για την consumer αγορά. Με τη χρήση της τεχνολογίας SMT καθώς και με τη δυνατότητα πρόβλεψης των εντολών που έχει η νέα αρχιτεκτονική της AMD έχουμε να κάνουμε με μια high end πλατφόρμα με έως 64 PCIe Gen3 lanes (περιττό να πούμε πως εδώ όλοι είπαν wow), τετρακάναλο ελεγκή μνημών DDR4 και νέα πλατφόρμα με νέο socket, το SP3. Το socket τώρα θυμίζει αυτό των Opteron και έτσι τα chip έχουν μακρόστενη σχεδίαση και αφού τοποθετηθούν στο socket βιδώνουν με τρεις βίδες που δυγκρατούν τον επεξεργαστή στο socket. 
Έπειτα υπάρχει ένα σύστημα που θυμίζει LGA 2011 όπου η ψύκτρα δεν χρειάζεται να έχει bacplate, αλλά βιδώνει επάνω στην εξωτερική, μεταλλική περιφέρεια του socket με τις κλασικές 4 βίδες της σε κάθε γωνία. Επιπλέον, το socket είναι LGA τύπου, κάτι που σημαίνει πως τα chip έχουν Pads, όπως όλοι οι επεξεργαστές της Intel - και τα Pins είναι στη μητρική. Στις φωτό θα δείτε και επερχόμενες μητρικές, όπως την Zenith Extreme της ASUS ROG, όπου φέρει το X399 chipset και προορίζεται για την high end αγορά. 
hwbox

About Freegr network

Από το Blogger.