τεχνολογία

ΕΠΙΣΤΗΜΗ: «Αόρατη πλανητική μάζα» στα εξωτερικά όρια του ηλιακού συστήματος

Επιστήμονες στο Σεληνιακό και Πλανητικό Εργαστήριο (LPL), στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία ότι αυτή η άγνωστη «πλανητική μάζα» μπορεί να εξηγήσει, γιατί το πεδίο του ηλιακού συστήματος είναι στρεβλό στα εξωτερικά όρια της ζώνης Κάιπερ 
Ένα μυστηριώδες, αόρατο, πλανητικό αντικείμενο με μάζα κάπου μεταξύ του Άρη και της Γης μπορεί να κρύβεται στα εξωτερικά όρια του ηλιακού μας συστήματος, σύμφωνα με νέα έρευνα. Επιστήμονες στο Σεληνιακό και Πλανητικό Εργαστήριο (LPL), στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, παρουσίασαν αποδεικτικά στοιχεία ότι αυτή η άγνωστη «πλανητική μάζα» μπορεί να εξηγήσει, γιατί το πεδίο του ηλιακού συστήματος είναι στρεβλό στα εξωτερικά όρια της ζώνης Κάιπερ. 
Η Ζώνη του Κάιπερ είναι μεγάλο σύνολο μικρών σωμάτων (KBO) στην περιοχή του εξωτερικού Ηλιακού συστήματος. Είναι ένας δίσκος στο επίπεδο της κίνησης των πλανητών και σε απόσταση από 30 μέχρι 50 περίπου αστρονομικές μονάδες από τον Ήλιο. Αποτελείται από δύο ειδών αντικείμενα: μικρά σώματα, παρόμοια με τον πλανήτη νάνο Πλούτωνα, σε αργή τροχιά γύρω από τον Ήλιο, και πυρήνες κομητών. Όλοι οι πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος είναι σε τροχιά γύρω από τον ήλιο πάνω στο ίδιο πεδίο, αλλά, σύμφωνα με τις μετρήσεις που έγιναν από την ερευνητική ομάδα, τα πιο μακρινά αντικείμενα της ζώνης Κάιπερ φαίνεται να παρεκκλίνουν από αυτό κατά περίπου οκτώ βαθμούς.

About Freegr network

Από το Blogger.