ειδήσεις

Οι χρήστες μοιράζονται διαδικτυακά προσωπικές πληροφορίες

Η κοινή χρήση πληροφοριών ή φωτογραφιών σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το Instagram, έχει γίνει δεύτερη φύση για πολλούς. Ωστόσο, έρευνα της Kaspersky Lab δείχνει πόσα προσωπικά δεδομένα μοιράζονται οι άνθρωποι δημόσια. Η έρευνα δείχνει ότι οι περισσότεροι (93%) μοιράζονται τις πληροφορίες τους ψηφιακά, με το 70% αυτών να μοιράζεται φωτογραφίες και βίντεο των παιδιών τους και το 45% να μοιράζεται ιδιωτικά και ευαίσθητα βίντεο και φωτογραφίες άλλων. 
Αυτές οι συνήθειες είναι χειρότερες μεταξύ των νεότερων ηλικιακά χρηστών, οι οποίοι καθιστούν προσβάσιμα σε ξένους έναν μεγάλο αριθμό προσωπικών τους πληροφοριών. Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία, καθώς σχεδόν οι μισοί (44%) χρήστες του Διαδικτύου δημοσιοποιούν τις πληροφορίες τους, αλλά άπαξ και τα δεδομένα έχουν γίνει δημόσια, μπορούν να ταξιδέψουν πολύ πέρα από τον έλεγχο των ιδιοκτητών τους. Ένας στους πέντε παραδέχεται ότι μοιράζεται ευαίσθητα δεδομένα με άτομα που δεν γνωρίζει καλά και με ξένους, περιορίζοντας την ικανότητά του να ελέγχει τον τρόπο με τον οποίο θα χρησιμοποιηθούν οι ευαίσθητες πληροφορίες του. Έτσι, οι άνθρωποι εκτίθενται στον κίνδυνο πιθανής κλοπής ταυτότητας ή οικονομικών επιθέσεων, κοινοποιώντας οικονομικά στοιχεία και λεπτομέρειες πληρωμής (37%), σαρώσεις των διαβατηρίων τους, άδειες οδήγησης και άλλα προσωπικά έγγραφα (41%) ή κωδικούς πρόσβασης (30%). 
Τα ευρήματα αποτελούν μέρος της έκθεσης «My Precious Data: Stranger Danger» της Kaspersky Lab αναφορικά με τις συνήθειες ανταλλαγής δεδομένων των ανθρώπων. Η έρευνα έδειξε ότι οι άνθρωποι δεν μοιράζονται μόνο δεδομένα, αλλά μοιράζονται επίσης και τις συσκευές που αποθηκεύουν τα πολύτιμα δεδομένα τους. Στην πραγματικότητα, ένας στους δέκα (10%) έχει μοιραστεί το PIN για πρόσβαση στη συσκευή του με έναν ξένο και ένας στα πέντε (22%) έχει αφήσει τις συσκευές του ξεκλείδωτες και χωρίς επιτήρηση μπροστά σε αγνώστους. Επιπλέον, σχεδόν το ένα τέταρτο (23%) έδωσε τη συσκευή του σε άλλο άτομο για να τη χρησιμοποιήσει για κάποιο χρονικό διάστημα.

About Freegr network

Από το Blogger.