τεχνολογία

Asus, HP και Lenovo θέλουν Windows PC με Snapdragon 835

Η Qualcomm και η Microsoft αποκάλυψαν τους πρώτους κατασκευαστές που θα αναλάβουν το λανσάρισμα υπολογιστών που θα συνδυάζουν το λειτουργικό Windows 10 με τον ARM επεξεργαστή Snapdragon 835. Οι σχετικές ανακοινώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της έκθεσης Computex, με τις Asus, HP και Lenovo να είναι οι πρώτες εταιρείες που θα αναλάβουν την κατασκευή αυτών που περιγράφονται ως «mobile PCs» και τα οποία θα τροφοδοτούνται από τον επεξεργαστή Snapdragon 835, τον οποίο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε, μέχρι τώρα, σε smartphones. Η Microsoft είχε από πέρυσι προαναγγείλει τα σχέδιά της να φέρει τις εφαρμογές των Windows desktop σε συστήματα που θα έφεραν ARM επεξεργαστές. 
Τα πρώτα συστήματα αυτής της νέας κατηγορίας που θα έρθουν στην αγορά θα έχουν τη μορφή φορητών υπολογιστών, μάλλον στη διαμόρφωση 2-in-1, και θα τρέχουν έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows 10. 
Όπως αναφέρει το Verge, η Microsoft «κατόρθωσε» να πείσει μόνο τρεις κατασκευαστές να συμμετάσχουν στο project παραγωγής των νέων laptops. Μάλιστα, η ιστοσελίδα αναφέρει ότι οι τρεις κατασκευαστές που ανακοινώθηκαν είναι λιγότεροι και από αυτούς που συμμετείχαν στο πρώτο κύμα κατασκευής των συστημάτων που έτρεχαν το λειτουργικό σύστημα Windows RT (πρώτη προσπάθεια έκδοσης των Windows για χρήση σε συνδυασμό με επεξεργαστές ARM). Παραμένει άγνωστο πότε θα κάνουν την εμφάνισή τους τα νέα συστήματα από τις Asus, HP και Lenovo. Μόνη ένδειξη η δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Qualcomm, Steve Mollenkopf, ότι συστήματα ARM με λειτουργικό Windows 10 δεν θα κάνουν την εμφάνισή τους πριν το δ’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους. 
Η Microsoft και η Qualcomm θεωρούν ότι τα νέα ARM-based συστήματα θα προσφέρουν στους χρήστες καλύτερη διαχείριση ενέργειας άρα μεγαλύτερη αυτονομία, καλύτερη συνδεσιμότητα σε δίκτυα LTE και υποστήριξη για όλες τις Windows εφαρμογές της αγοράς.

About Freegr network

Από το Blogger.