ειδήσεις

Το διαστημικό έθνος Asgardia επιβεβαιώνει ταινίες Scifi

Η Asgardia είναι το πρώτο έθνος στο Διάστημα, το οποίο θα βρίσκεται σε τροχιά γύρω από τη Γη και σύντομα αποκτά “εδαφική” ακεραιότητα. 
Ο Ρώσος Igor Ashurbeyli, ο οποίος είναι ο εμπνευστής και κυβερνήτης του virtual κράτους της Asgardia ανακοίνωσε τα σχέδια εκτόξευσης του πρώτου δορυφόρου με το όνομα Asgardia-1, ο οποίος έχει μέσα του τη σημαία, το σύνταγμα και τα προσωπικά δεδομένα των 1.5 εκατομμυρίων ενδιαφερόμενων πολιτών της Asgardia, των Asgardians όπως θα ονομάζονται. Πρόκειται για ένα μοναδικό πείραμα, καθώς για πρώτη φορά ένας server σε τροχιά θα μπορεί να ανακηρυχθεί ως ανεξάρτητη κρατική οντότητα. 
Το όνομα Asgardia προέρχεται από την ονομασία της πόλης των ουρανών, όπου κυβερνούσε ο Όντιν, σύμφωνα με τη σκανδιναβική μυθολογία. Το κακό είναι ότι πρακτικά, η Asgardia αυτή τη στιγμή είναι μία δικτατορία και όχι μία δημοκρατία, αφού όσοι θέλουν να γίνουν πολίτες της καλούνται να υπογράψουν μία δήλωση που δίνει την πλήρη εξουσία τους κράτους στον Igor Ashurbeyli. 
Οι καταμετρημένοι Asgardians αυτή τη στιγμή είναι 200.000 άτομα, ενώ ο Ashurbeyli υπόσχεται τη μετατροπή της σε δημοκρατία, μετά την πάροδο μίας πενταετίας και αφότου συγκεντρωθεί ικανός αριθμός πολιτών που θα μπορούν να εκλέξουν κυβέρνηση. Ο σκοπός του δημιουργού της Asgardia είναι να καταφέρει να στείλει ανθρώπους στο Διάστημα, οι οποίοι να μπορούν να ζήσουν στις εγκαταστάσεις που θα δημιουργηθούν εκεί.

About Freegr network

Από το Blogger.