ειδήσεις

Spectre x2 της HP με δυνατή οθόνη 12,3 ιντσών

Η HP ανακοίνωσε από τις Κάννες τα νέα της μοντέλα φορητών υπολογιστών τα οποία ανταγωνίζονται ευθέως τόσο το MacBook Air της Apple όσο και τις υλοποιήσεις Surface της Microsoft.Από τις ανακοινώσεις ξεχωρίζει το 2-σε-1 Spectre x2, όπου πλέον προσφέρεται με δυνατότητα επιλογής τελευταίας γενιάς Intel i7 Core επεξεργαστές, 8 GB μνήμης RAM και σκληρό δίσκο SSD χωρητικότητας 360GB. Η δεύτερη γενιά της σειράς έρχεται πλέον με νέα οθόνη αφής και ανάλυσης 3.000 x 2.000 pixel ενώ η διαγώνιος βρίσκεται στις 12,3 ίντσες.
Για την απόδοση των γραφικών η HP έχει επιλέξει το ενσωματωμένο chipset Iris Plus. Η κατασκευάστρια εταιρεία υποστηρίζει ότι το Spectre x2 θα προσφέρει περί τις 8 ώρες αυτόνομης λειτουργίας πριν χρειαστεί φόρτιση. Το συνοδευτικό πληκτρολόγιο θα είναι σε πλήρες μέγεθος, θα διαθέτει μαγνητική σύνδεση με το tablet και θα ενσωματώνει γυάλινο trackpad. Επίσης, το Spectre x2 θα συνοδεύεται από την HP Active Pen και θα διαθέτει πίσω κάμερα με αισθητήρα 13 Megapixel, εμπρόσθια κάμερα 5 Megapixel και κάμερα υπερύθρων Windows Hello με ικανότητα αναγνώρισης του προσώπου.
Ακολουθεί το νέο Envy x360, ένα υβριδικό μοντέλο, του οποίου η οθόνη έχει τη δυνατότητα περιστροφής κατά 360 μοίρες, μετατρεπόμενο από κλασσικό laptop σε tablet. Στην αναβαθμισμένη έκδοση του 2017, το Envy x360 διαθέτει οθόνη Full HD (1.920 x 1.080 pixel) διαγωνίου 15,6 ιντσών.Στο εσωτερικό του μπορεί να δεχθεί επεξεργαστές της Intel (i5 ή i7) και της AMD (A9, A12 ή FX), μνήμη RAM έως και 16GB και σκληρό δίσκο χωρητικότητας έως 1TB. Η συσκευή διαθέτει επίσης θύρα HDMI out για σύνδεση με μεγαλύτερη οθόνη. Σε επίπεδο αυτονομίας η HP υπόσχεται διάρκεια της μπαταρίας για 10 ώρες, ανάλογα με το επιμέρους μοντέλο που θα επιλέξει ο καθένας.
Για όσους ενδιαφέρονται για πιο «παραδοσιακές» μορφές φορητών υπολογιστών ξεχωρίζουν τα νέα Envy στις 13 και 17 ίντσες. Οι βελτιώσεις έρχονται σε επίπεδο εξωτερικού σχεδιασμού αλλά και στην αύξηση της ισχύος εσωτερικά. Η ανάλυση της οθόνης και στις δύο εκδόσεις είναι στα 1.920 x 1.080 pixel, ενώ το μοντέλο των 17 ιντσών θα διαθέτει και μία ειδική έκδοση με ανάλυση 4K.
Το Envy 13 θα διαθέτει εξοπλισμό που θα περιλαμβάνει τους νέους Intel i5 επεξεργαστές, μνήμη RAM έως 8GB και αποθηκευτικό χώρο SSD μεγέθους 128GB. Η αυτονομία θα φτάνει, πάντα σύμφωνα με την HP, έως και τις 14 ώρες. Αντίστοιχα, το Envy 17 θα διαθέτει επεξεργαστές Intel i7, μνήμη RAM έως και 16GB αλλά με συμβατικό (μηχανικό) σκληρό δίσκο χωρητικότητας 1TB. Ωστόσο ιδιαίτερη σημασία έχει δοθεί και στην απόδοση των γραφικών με την επιλογή του chip γραφικών Nvidia GeForce GRX 940MX.Σε ότι αφορά στις τιμές εκκίνησης (για τα βασικά μοντέλα) που ανακοινώθηκαν είναι: στα 999 δολάρια για το Spectre x2, στα 899 δολάρια για το Envy x360, 1049 δολάρια για το Envy 13 και 999 δολάρια για το Envy 17. Οι συσκευές θα είναι διαθέσιμες από τον Ιούνιο σε ΗΠΑ και Ευρώπη, με τις ανάλογες διακυμάνσεις στις τιμές.

About Freegr network

Από το Blogger.