τεχνολογία

IFA GPC 2017: Αυξάνονται οι πωλήσεις smartphone

Global Press Conference της IFA για το 2017 και εκεί, όπως κάθε χρόνο, είδαμε ενδιαφέροντα νέα προϊόντα αλλά και στατιστικά της παγκόσμιας και ελληνικής αγοράς που μπορούν να μας δώσουν πολύτιμες πληροφορίες για το τι μέλλει γενέσθαι. Όσον αφορά τα smartphones, που φυσικά μας ενδιαφέρουν και περισσότερο, η γνωστή GfK αναμένει αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων smartphone το 2017, στα 1,48 δις συσκευές, από 1,41 δις το 2016 και 1,32 δις το 2015. Ωστόσο, είναι ξεκάθαρη η τάση σταθεροποίησης της αγοράς, καθώς για το 2018 προβλέπεται να πουληθούν 1,55 δις συσκευές. 
Οι ανεπτυγμένες αγορές έχουν κορεσθεί ήδη όσον αφορά την αγορά smartphones και οι "φρέσκιες" πωλήσεις έρχονται από χώρες όπως η Κίνα, η Ινδία αλλά και λοιπές ασιατικές, αφρικανικές και νοτιοαμερικάνικες χώρες που ακόμη αναπτύσσονται με γοργό ρυθμό. Όσον αφορά τα mobile payments, η Κίνα επίσης σημειώνει μεγάλο πρόοδο, ακόμη και σε σχέση με τις Η.Π.Α., καθώς το 30% των instore πληρωμών (payments) γίνονται μέσω του smartphone, ενώ και το 24% των αγορών καθ'αυτών (instore shopping) γίνονται μέσω mobile συσκευής. Στο θέμα του VR, μπορεί να μην έχει την ευρεία αποδοχή που ορισμένοι θα περίμεναν, ακόμη, αλλά δεν παύει να είναι μια υπολογίσιμη αγορά. 
Σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που πραγματοποιήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 70% των χρηστών θέλουν το VR για gaming και το 62% για να βλέπουν video, ενώ χαμηλότερα ακολουθούν οι υπόλοιποι λόγοι. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, 70% των χρηστών που αγοράζουν συχνά προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας, θα αποκτήσουν VR μέσα στο 2017 για κάποιον λόγο. Το VR είναι αναμφίβολα ο προμπομπός του AR, όπου το HoloLens μπορεί να ανοίξει το δρόμο για περισσότερα. Τέλος, όσον αφορά τα wearables, μέσα στο 2016 πωλήθηκαν 117 εκατομμύρια συσκευές, ενώ για το 2017 αναμένεται 37% αύξηση των πωλήσεων. Μπροστάρα και πάλι η Κίνα για την οποία αναμένεται 63% αύξηση στις πωλήσεις wearables φέτος, ενώ ακολουθεί η Δυτική Ευρώπη με αναμενόμενη αύξηση 52%. Σημειώνεται, πάντως, πως οι προσδοκίες για την αγορά wearables ήταν μεγαλύτερες όλο αυτό το διάστημα.

About Freegr network

Από το Blogger.