τεχνολογία

H Intel επενδύει στη νέα γενιά Xeon

Η Intel παρουσιάζει μία γκάμα επεξεργαστών που θα ανήκουν στην οικογένεια Skylake και θα ονομάζεται Xeon Scalable Processor Family. 
H νέα γενιά επεξεργαστών της Intel θα έχει ονόματα μετάλλων, όπως Platinum, Gold, Silver και Bronze, ενώ το ίδιο branding θα ακολουθηθεί και για υπάρχοντα μοντέλα, όπως είναι οι Intel E7 οι οποίοι θα ανήκουν πλέον στην κατηγορία Gold, ενώ οι Intel E5 θα ανήκουν στην κατηγορία Silver. H Intel τονίζει ότι οι νέοι επεξεργαστές της δεν είναι μόνο chips με υπολογιστικές δυνατότητες, αλλά εργαλεία που ενσωματώνουν πολλές επιμέρους τεχνολογίες, όπως το Ethernet, ή τους QuickAssist accelerators που σκοπεύει να βάλει η Intel στους επερχόμενους επεξεργαστές της για την καλύτερη απόδοση σε εφαρμογές κρυπτογράφησης και συμπίεσης δεδομένων. 
Οι επεξεργαστές που θα ανήκουν στην Bronze οικογένεια της Intel θα έχουν βασικά χαρακτηριστικά, οι Silver θα έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας, ενώ οι Gold θα είναι εκείνοι με την περισσότερη ευελιξία στη διαμόρφωση, ώστε να ταιριάζουν με τις ανάγκες του χρήστη. Η σειρά Platinum αναμένεται να είναι εκείνη που προσφέρει ακόμα περισσότερες επιλογές διαμόρφωσης. Εκτιμάται ότι ο σκοπός της Intel είναι να προσφέρει μικτά σχήματα επεξεργαστών με πολλά επιμέρους χαρακτηριστικά από τη βασική έκδοση Bronze, ή Platinum, για παράδειγμα, ανάλογα με τις ανάγκες και τις επιλογές του χρήστη, ώστε ο κάθε επεξεργαστής να προσφέρει τα όσα θέλει ο καθένας που τον επιλέγει.

About Freegr network

Από το Blogger.