τεχνολογία

Στο Ford GT οι τεχνολογίες για αυτοκίνητα του αύριο

Με Αγωνιστικούς Ρυθμούς προς το Μέλλον: Στο Ford GT Δοκιμάζονται οι Τεχνολογίες για τα Αυτοκίνητα του αύριο.Το νέο και αγωνιστικά καταξιωμένο, Ford GT, αποτελεί πεδίο δοκιμών νέων τεχνολογιών και προηγμένων, ελαφρών υλικών, που θα ωφελήσουν τα μελλοντικά αυτοκίνητα, φορτηγά, SUV και ηλεκτρικά οχήματα της Ford. 
 Η πίσω αεροτομή – η οποία αναμένεται να κατοχυρωθεί ως ευρεσιτεχνία – βελτιώνει τις επιδόσεις στην πίστα αλλάζοντας σχήμα όπως ένα φτερό αεροπλάνου, αυξάνοντας την κατακόρυφη δύναμη με ελάχιστη επίδραση στην αεροδυναμική αντίσταση και βοηθώντας στην επιτάχυνση, στο στρίψιμο και στο φρενάρισμα... Η αεροδυναμική του GT παράγει κάθετη δύναμη σε όλες τις συνθήκες, χαρίζοντάς του σταθερότητα και πρόσφυση εντός και εκτός πίστας 
Τα πρωτοποριακά μυαλά που βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία του νέου Ford GT, δε σχεδίασαν μόνο ένα supercar για να κερδίζει στους αγώνες, αλλά και ένα μοντέλο όπου θα δοκιμαστούν νέες ιδέες και τεχνολογίες για μελλοντικά οχήματα, σε όλο το εύρος της γκάμας Ford. «Όταν ξεκινήσαμε να δουλεύουμε στο νέο Ford GT το 2013, η ομάδα είχε τρεις στόχους», είπε ο Raj Nair, executive vice president στο Product Development της Ford και Chief Technical Officer. «Πρώτος στόχος ήταν να το εκμεταλλευτούμε για την εκπαίδευση των μηχανικών μας στην ανάπτυξη μελλοντικών τεχνολογιών στους κινητήρες και να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας στην αεροδυναμική. Δεύτερος στόχος ήταν να ανοίξουμε νέους ορίζοντες στη χρήση προηγμένων υλικών, όπως ελαφρών ανθρακονημάτων. Τέλος, στοχεύσαμε στη νίκη στις 24 Ώρες του Le Mans, που για πολλούς είναι η απόλυτη δοκιμασία αντοχής και απόδοσης». 
 Την ίδια περίοδο που η ομάδα εξέλισσε το GT, η Ford συγχώνευσε μερικές από τις ομάδες της που δραστηριοποιούνταν στον τομέα των υψηλών επιδόσεων – Ford SVT, Team RS, Ford RS, Ford Racing, το τμήμα ανταλλακτικών υψηλών επιδόσεων και το τμήμα παραχώρησης δικαιωμάτων εταιρικών προϊόντων (merchandise licensing) – σε μία ενιαία ομάδα με την ονομασία Ford Performance. Το GT έχει αποδεδειγμένα τη δύναμη να εμπνέει. Το Ford GT του 2005, για παράδειγμα, διέθετε αμάξωμα από ελαφρύ κράμα αλουμινίου, το οποίο συντελούσε στη μείωση του βάρους και στη βελτίωση των επιδόσεων..

About Freegr network

Από το Blogger.