τεχνολογία

Ξεχάστε τους Core i7, έρχονται οι... Core i9

Η Intel ενδέχεται να λανσάρει τους κορυφαίους επεξεργαστές Skylake-X υπό το brand name Core i9, κρατώντας το Core i7 για τα επόμενα high-end μοντέλα αρχιτεκτονικής Kaby Lake. Οι σχετικές φήμες προέρχονται από το forum του Anandtech και έτσι, προς το παρόν, δεν είναι εύκολο να επιβεβαιωθούν. 
Αναλυτικότερα, η εταιρεία φημολογείται ότι θα παρουσιάσει τέσσερα νέα ολοκληρωμένα Core i9 και δύο Core i7. Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες για αυτά στον παρακάτω πίνακα: Αν κάτι προκαλεί εντύπωση στα παραπάνω, αυτό δεν είναι τόσο η εμπορική ονομασία "Core i9", αφού η Intel δεν αποκλείεται να την επέλεξε πράγματι, θέλοντας να διαχωρίσει τη mainstream από την enthusiast πλατφόρμα της. Άλλωστε, ακόμα και σήμερα, οι Core i7 για το chipset X99 έχουν αξιοσημείωτες διαφορές σε σχέση με τα "μικρότερα" μοντέλα που προωθούνται ως high-end καταναλωτικές λύσεις. 
Είναι όμως παράξενο το γεγονός ότι ο Core i7 7640Kφαίνεται να μην υποστηρίζει Hyper-Threading, γεγονός που πρακτικά τον κατατάσσει πιο κοντά στους Core i5. Άλλωστε, παλαιότερες διαρροές για τον συγκεκριμένο επεξεργαστή τον παρουσίαζαν ως μοντέλο της σειράς Core i5, οπότε όλα είναι πιθανά. Αν εξαιρέσουμε την περίπτωση τυπογραφικού λάθους στην σχετική αναφορά, δεν αποκλείεται η Intel να ετοιμάζεται για ανακατάταξη της σειράς προϊόντων της - και ενδεχομένως της τιμολογιακής πολιτικής της, με στόχο να ανταγωνιστεί αποδοτικότερα την AMD, που φαίνεται να τα πηγαίνει αρκετά καλά τελευταία με τους Ryzen. Διαβάστε επίσης:Νέος Intel Core i7 εμφανίστηκε στο GFXBench Σε κάθε περίπτωση, πιθανότατα σε λίγες ημέρες θα ξέρουμε ακριβώς τι πρόκειται να έρθει στο μέλλον, αφού η Intel αναμένεται να προβεί σε αποκαλύψεις κατά τη διάρκεια της έκθεσης Computex 2017.

About Freegr network

Από το Blogger.