ειδήσεις

Το Cloud, η Microsoft και εμείς

Ο CEO της εταιρίας στο φετινό Build Conference Satya Nadella εξέφρασε τη γνώμη του και την στροφή της Microsoft γενικότερα προς το AI δίνοντας και μερικά εργαλεία στους developers. Ο Nadella επεσήμανε την σημαντική αύξηση του AI στον χώρο και το πως αυτό μπορεί να επηρεάσει τη καθημερινότητα των ανθρώπων ενώ δήλωσε πως η απότομη άνθιση ξάφνιασε πολλές εταιρίες του χώρου λέγοντας εμμέσως πως μόνο όσοι ανταποκριθούν πιο γρήγορα στις απαιτήσεις θα έχουν περισσότερες ευκαιρίες να αδράξουν μεγαλύτερο μέρος της αγοράς. 
Η Microsoft πιστεύει επίσης πως το AI Θα πρέπει να είναι θεμελιωδώς αυτόνομο, δηλαδή αντί ο developer να προσαρμόζει έναν αλγόριθμο επάνω στο hardware, αυτό που προτείνει η Microsoft είναι ένα neural network το οποίο θα μπορεί να αναγνωρίζει αντικείμενα και να αντλεί πληροφορίες μόνο του από ένα μεγάλο pool δεδομένων. 
Κάπως έτσι η Microsoft εισάγει τα Microsoft Cognitive Services, που θα βοηθήσουν τους developers στη δημιουργία εφαρμογών που μπορούν να αντιλαμβάνονται χειρονομίες ή να μεταφράζουν κείμενο σε πολλαπλές γλώσσες μεταξύ άλλων. Ανάμεσα στα services υπάρχει πλήθος από API για πολλές χρήσεις όπως ανέφερε και εκπρόσωπος της εταιρίας. Επιπλέον από την ανακοίνωσή του πριν περίπου έναν χρόνο, το δίκτυο bot της Microsoft δείχνει να έχει προσελκύσει αρκετούς developers (πάνω από 130.000) που επιθυμούν να φτιάξουν τις δικές τους ψηφιακές βοηθούς ενώ πλεόν η πλατφόρμα επεκτείνεται με περισσότερα features που μπορούν αν αξιοποιήσουν οι επίδοξοι coders για τη βελτίωση της αλληλεπίδρασης με άλλες εφαρμογές μέσω των Adaptive Cards. Όλα τα στοιχεία και πλήθος πληροφοριών παρουσιάζει η Microsoft στο επίσημο dev site της

About Freegr network

Από το Blogger.