ειδήσεις

ΤΟ παιχνίδι της «Μπλε Φάλαινας» και πώς να προστατέψετε τα παιδιά σας!

Το τελευταίο διάστημα η παγκόσμια προσοχή έχει στραφεί σ’ ένα ιδιαιτέρως σοβαρό κρούσμα διαδικτυακής απειλής με θύματα παιδιά και εφήβους, το οποίο ακούει στο όνομα «Μπλε Φάλαινα» – Blue Whale Challenge. Δυστυχώς, Ελλάδα και Κύπρος, μετρούν ήδη τα δικά τους κρούσματα. Λόγος γίνεται για ένα διαδικτυακό «παιχνίδι», με συμμετέχοντες κυρίως εφήβους, το οποίο περισσότερο μακάβριο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί παρά ψυχαγωγικό. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει, σύμφωνα με αναφορές, το ίδιο το όνομά του, το οποίο βασίζεται στην συνήθεια των μπλε φαλαινών που αυτοκτονούν σε ρηχά νερά. 
Ηθικός αυτουργός και δημιουργός αυτού του σκοτεινού «παιχνιδιού» είναι ένας 23χρονος Ρώσος ο οποίος δε δίστασε να παραδεχτεί δημόσια πως στόχος του ήταν εξυγιάνει την κοινωνία από «βιολογικά απόβλητα», εννοώντας τους νεαρούς συμμετέχοντες της «Μπλε Φάλαινας». Οι όροι του «παιχνιδιού» έχουν ως εξής: Για 50 ημέρες, κάθε παίχτης λαμβάνει μια «δραστηριότητα» από τους διαχειριστές της «Μπλε Φάλαινας», την οποία πρέπει να φέρουν εις πέρας και στη συνέχεια να αποστείλουν μια φωτογραφία ή βίντεο ως αποδεικτικό στοιχείο. Ανάμεσα στις δραστηριότητες περιλαμβάνονται φρικαλέες ενέργειες, όπως ο αυτοτραυματισμός και η αυτοκτονία, η οποία αποτελεί την ύστατη «πρόκληση» της 50ης ημέρας. Σε περίπτωση που ο παίκτης θέλει να αποχωρήσει από το «παιχνίδι», τότε οι διαχειριστές τον αποτρέπουν με απειλές και εκβιασμούς. Ουσιαστικά, πρόκειται για μια Online επίθεση σε παιδιά και έφηβους που αντιμετωπίζουν προβλήματα στις κοινωνικές τους σχέσεις ή έχουν ελλειμματικές επαφές με τους γονείς τους, καθώς και σε παιδιά που ταλαιπωρούνται από bullying, ανασφάλειες, χαμηλή αυτοπεποίθηση ή και κατάθλιψη. 
Απέναντι στο σοβαρότατο αυτό κρούσμα της «Μπλε Φάλαινας» και προκειμένου να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα, οφείλει να σταθεί η σωστή πληροφόρηση των παιδιών, των γονέων και των εκπαιδευτικών! Η «Μπλε Φάλαινα» είναι άλλη μια τρανταχτή απόδειξη του πόσο επιτακτική είναι η εγκατάσταση του γονικού ελέγχου στους υπολογιστές και στα smartphones των παιδιών. Η Bitdefender στο www.bitdefender.gr προσφέρει την λύση του Bitdefender Parental Control, στο Bitdefender Internet Security, στο Bitdefender Total Security Multi Device και στο Bitdefender Family Pack. Το απαραίτητο αυτό εργαλείο αυτό εντοπίζει το ακατάλληλο περιεχόμενο, παρέχει περιορισμένη πρόσβαση στο Web συγκεκριμένες ώρες, και δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να παρακολουθούν από απόσταση την online δραστηριότητα των παιδιών τους.

About Freegr network

Από το Blogger.