τεχνολογία

Προχωρά η Ανάπτυξη Κβαντικών Υπολογιστών

Νέα υλικά θα μπορούσαν να βοηθήσουν την ανάπτυξη πρακτικών κβαντικών υπολογιστών εκφράζει μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Stanford δείχνει πως τα υλικά κατασκευής θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Ήδη από σήμερα, γνωρίζουμε τη σημασία των υλικών στη κατασκευή chip και κυκλωμάτων υψηλής απόδοσης. Σε ένα τυπικό PC, οι επεξεργαστές και οι κάρτες γραφικών που περιλαμβάνουν αρκετά περίπλοκα κυκλώματα σχεδιάζονται με αρκετή μελέτη για να διασφαλιστεί η αξιοπιστία τους για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. 
Η πρόσφατη άνοδος των κβαντικών υπολογιστών, συστημάτων που εξετάζονται από πολλές εταιρίες του χώρου γίνεται με στόχο να δημιουργηθούν μηχανήματα με πολλαπλάσιες επιδόσεις από τους σημερινούς υπολογιστές, κάτι που το Πανεπιστήμιο του Stanford πιστεύει πως μπορεί να γίνει με τη χρήση των σωστών υλικών. Τα σωστά υλικά θα πρέπει να μπορούν να εγκλωβίζουν τα ηλεκτρόνια σε ένα συγκεκριμένο σημείο και μέχρι στιγμής είναι τρία: καρβίδιο του πυριτίου (SiC), το διαμάντι και.. κβαντικές τελείες. 
Η πρώτη επιλογή είναι και η πιο εύκολη σύμφωνα με τις πηγές καθώς οι υπόλοιπες απαιτούν τη χρήση εξοπλισμού και επεξεργασίας που είτε θα εκτινάξει το κόστος, είτε δεν είναι αρκετά προσβάσιμη στους κατασκευαστές. Όπως και να έχει, μεγάλες εταιρίες όπως η NASA, η Google και η IBM εργάζονται αυτή τη στιγμή στις δικές τους τεχνολογίες για την ανάπτυξη κβαντικών υπολογιστών και ευελπιστούμε να δούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα ένα τέτοιο σύστημα σε πρακτική λειτουργία

About Freegr network

Από το Blogger.