τεχνολογία

Υπέρ παγκοσμιοποίησης ο Zούκερμπεργκ και το μέλλον του Facebook

Με μια μακροσκελή επιστολή μανιφέστο, ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ δημοσίευσε μια μακροσκελή επιστολή με την οποία απαντά στις επικρίσεις κατά του Facebook και αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κλίμα κατά της παγκοσμιοποίησης που συνεχώς μεγαλώνει. Ειδικότερα, η επιστολή που δημοσιεύτηκε στη σελίδα του στο Facebook, περιγράφει τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος και τα μέτρα που μπορεί να λάβει το Facebook για την αντιμετώπισή τους.
Από την κλιματική αλλαγή και τις πανδημίες, έως την τρομοκρατία και την ανισότητα, ο Ζούκερμπεργκ δηλώνει πως έχει ένα σχέδιο για το πως μπορεί να οικοδομήσει ένα καλύτερο μέλλον. Για κάποιον ο οποίος ισχυρίζεται ότι δεν θέλει να θέσει υποψηφιότητα για πρόεδρος των ΗΠΑ, είναι σίγουρο πως αυτή η επιστολή θυμίζει αρκετά κείμενο με προεκλογικό άρωμα, σχολιάζουν αρκετά ξένα μίντια. Το σχέδιο του Ζούκερμπεργκ φαίνεται να ευθυγραμμίζεται με τη διάθεση του Facebook να δώσει στους ανθρώπους τη δύναμη να μοιράζονται πληροφορίες και να συνδέσει όλο τον κόσμο. «Η πρόοδος απαιτεί τώρα από την ανθρωπότητα να ενωθεί, όχι μόνο μέσα από τις πόλεις ή τα έθνη, αλλά και ως μια παγκόσμια κοινότητα», είπε. «Το Facebook μας φέρνει πιο κοντά στην οικοδόμηση μιας παγκόσμιας κοινότητας.
Όταν ξεκινήσαμε, αυτή η ιδέα δεν ήταν αμφιλεγόμενη. Όμως τώρα, σε ολόκληρο τον κόσμο υπάρχουν άνθρωποι που μένουν πίσω από την παγκοσμιοποίηση και γίνονται κινήσεις για την απόσυρσή τους από την παγκόσμια σύνδεση», προσθέτει. Σε ολόκληρη την επιστολή αποφεύγεται οποιαδήποτε αναφορά στις διχαστικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ ή το Brexit και γίνονται αόριστες αναφορές για την οικοδόμηση της ενωμένης κοινότητας και τη μείωση της πόλωσης. Έχοντας περάσει μια δεκαετία με επίκεντρο τη σύνδεση των ανθρώπων, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook λέει πως πλέον το κέντρο βάρους έχει μετατοπιστεί στην ανάπτυξη της κοινωνικής υποδομής για την κοινότητα, την υποστήριξη της ασφάλειας, την ενημέρωση, την εμπλοκή του πολίτη, καθώς και την ένταξη όλων στο πλαίσιο αυτό.
 Ως προς τους πέντε αυτούς τομείς, η επιστολή αναφέρεται εκτενώς στην πρόοδο που έχει επιτύχει το Facebook και το πώς μπορεί να κάνει περισσότερα. Όσον αφορά την κατασκευή υποστηρικτικών κοινοτήτων, ο Zούκερμπεργκ κάνει λόγο για μια «εντυπωσιακή πτώση στη σημαντική κοινωνική υποδομή των τοπικών κοινωνιών», η οποία μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσα από τις ομάδες στο Facebook, όπως για παράδειγμα οι ομάδες γονέων. Στο μέτωπο της ασφάλειας, μιλά για την ανάπτυξη των ειδοποιήσεων ειδοποιήσεις (amber alerts) για τη διάσωση παιδιών που έχουν απαχθεί καθώς και έλεγχο ασφαλείας, όπου οι χρήστες μπορούν να προειδοποιήσουν τους αγαπημένους ότι είναι ασφαλείς σε περίπτωση επίθεσης ή φυσικής καταστροφής.

About Freegr network

Από το Blogger.