ειδήσιες

Τι είναι "hot" και τι "όχι" στην τεχνολογία για το 2017

Το 2016 έφτασε στο τέλος του και είναι ώρα να ξεκινήσετε να κοιτάτε μπροστά για  το ερχόμενο έτος. Αν είστε μέσα στην τεχνολογία μπορεί να αναρωτιέστε: Είναι το hoverboard ακόμα cool; Τα γυαλιά Snap αξίζει να τα αγοράσεις; Το Amazon Echo πρόκειται να εξασθενίσει σε δημοτικότητα; Το Business Insider συγκεντρώνει προβλέψεις για το τι είναι "hot” και τι "όχι” στην τεχνολογία για το 2017.
Hot: Snap Spectacles
Τα Snap’s Spectacles με την ενσωματωμένη κάμερα είναι αναμφισβήτητα το πιο συναρπαστικό προϊόν του 2016.

Όχι: Google Glass
Not: Google Glass
Ακριβώς επειδή τα Spectacles γίνονται όλο και πιο διάσημα δεν σημαίνει ότι ισχύει το ίδιο και για τα Google Glass.  Η Google απέτυχε στο να εξοπλίζει με υπολογιστικά συστήματα τα γυαλιά, καθώς παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα – όπως η κακή διάρκεια ζωής της μπαταρίας και οι ανησυχίες για την ιδιωτική ζωή.
Αν κάποιος ακόμα έχει ένα ζευγάρι, μην τον αφήσετε να δει το φως της ημέρας το 2017.

Hot: Google Pixel
Hot: Google Pixel
Το Google παρουσίασε το πρώτο της τηλέφωνο το 2016, το Pixel. Το τηλέφωνο εκτοξεύτηκε στην κορυφή της λίστας των καλύτερων Android.

Όχι: Samsung Galaxy Note 7
Not: Samsung Galaxy Note 7
Το Samsung Galaxy Note 7 ήταν κάτι παραπάνω από "hot” αυτό το χρόνο που μας πέρασε. Μετά από καταγγελίες ότι το τηλέφωνο εκρήγνυται , η Samsung τα ανακάλεσε το Σεπτέμβριο, ενώ τον Οκτώβριο σταμάτησε τη παραγωγή τους. Ταυτόχρονα η Samsung έχει προβεί στη παραγωγή ενός νέου λογισμικού για να σταματήσει τη λειτουργία όσων Galaxy Note 7 παραμένουν στην αγορά. Επίσης αυτά τα τηλέφωνα απαγορεύονται στις πτήσεις, ενώ ένα αεροπλάνο αναγκάστηκε να κάνει έκτακτη προσγείωση όταν ένας επιβάτης θεώρησε ως αστείο να ονομάσει το ασύρματο δίκτυο του Galaxy Note 7.
Hot: Dongles
Hot: Dongles
Με το iPhone 7 γνωρίσαμε και ένα νέο αξεσουάρ το dongle! Η συσκευή σου δίνει τη δυνατότητα να συνδέσεις τα παραδοσιακά σου ακουστικά με το κινητό παρά το γεγονός ότι δεν έχει την παλιά ειδική υποδοχή.


Όχι: Υποδοχές ακουστικών
Not: Headphone jacks
Το iPhone 7 της Apple είναι το πρώτο iPhone που στερείται την παραδοσιακή υποδοχή ακουστικών. Το τηλέφωνο ήταν ακόμα στα top-selling στην Αμερική κατά το τρίμηνο που έληξε τον Οκτώβριο του 2016 – με το μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ να ανέρχεται περίπου στο 10,6% των πωλήσεων τκατά την διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου. Φαίνεται ότι η ζωή συνεχίζεται και χωρίς το βύσμα των ακουστικών.

Hot: Ασύρματα ακουστικά
Hot: Wireless headphones
Με την κατάργηση την υποδοχή ακουστικών της Apple, τα ασύρματα ακουστικά έγιναν ανάρπαστα.

Όχι: Ενσύρματα ακουστικά
Not: Wired headphones
Μερικοί άνθρωποι εξακολουθούν να ελπίζουν ότι τα ενσύρματα ακουστικά θα ξαναγυρίσουν ή απλά αρνούνται να δεχτούν το "ασύρματο μέλλον".
Hot: Κερδοφόρες startups
Hot: Startups making money
Μέχρι τώρα το Silicon Valley έχει δει "ανάπτυξη”, αλλά το 2017 θα είναι η χρονιά των "κερδών.”

Hot: AR
Hot: AR
Κάποιες από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, επενδύουν στην augmented reality/επαυξημένη πραγματικότητα. Η Apple, η Microsoft και η Magic Leap κατασκευάζουν ειδικά γυαλιά που συνδυάζουν τον πραγματικό με τον εικονικό κόσμο για παιχνίδια αλλά και για επιμόρφωση και παραγωγή.

About Freegr network

Από το Blogger.