ειδήσεις

Το 2017 είναι η χρονιά του Ransomware

Σε μία προσπάθεια να βοηθήσει επιχειρήσεις και οικιακούς χρήστες να προστατευτούν καλύτερα κατά το 2017, η ESET ζήτησε από τους ειδικούς της να ετοιμάσουν μία έκθεση με τις κυριότερες τάσεις σε ζητήματα ασφάλειας.
Στην έκθεση «Trends 2017: Security held ransom» περιλαμβάνονται πληροφορίες σχετικά με τις πιο πρόσφατες επιθέσεις, καθώς και προβλέψεις για τα θέματα που θα απειλήσουν την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο κατά το τρέχον έτος. Η έκθεση διατίθεται δωρεάν στους αναγνώστες, προσφέροντας τους τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για την αντιμετώπιση των σχετικών προκλήσεων. Με βάση τις πληροφορίες που συγκεντρώθηκαν από τα Εργαστήρια Ερευνών της ESET σε όλο τον κόσμο, η έκθεση δείχνει ότι και το 2017 θα αποτελέσει «χρονιά ransomware». Όπως αναφέρεται στην έκθεση: «Μία νέα τάση διαφαίνεται στον ορίζοντα: Το Ransomware of Things ή RoT, δηλαδή η δυνατότητα των εγκληματιών του κυβερνοχώρου να επιτίθενται σε συσκευές κρατώντας τις «όμηρους» και, στη συνέχεια, να απαιτούν την καταβολή λύτρων με αντάλλαγμα την αποκατάσταση του ελέγχου από το χρήστη».
Με το κόστος της εγκληματικότητας στον κυβερνοχώρο να έχει αυξηθεί περισσότερο από 200% κατά την τελευταία πενταετία, η ESET θέλησε με την έκθεση αυτή όχι μόνο να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους χρήστες να κατανοήσουν τις προηγμένες τακτικές και τεχνικές που χρησιμοποιούνται από τους χάκερ, αλλά και να συντελέσει στην προστασία τους από τις απειλές κατά το 2017. Είναι σημαντικό όλοι οι χρήστες να έχουν επίγνωση από τι είδους επιθέσεις κινδυνεύουν, καθώς το έγκλημα στον κυβερνοχώρο έχει σημαντικές επιπτώσεις: επηρεάζει τους οικονομικούς πόρους που διαθέτουν χρηστες και οργανισμοί για να προστατευτούν, και επιδρά στη φήμη, πλήττωντας την σε περίπτωση που πέσουν θύματα επίθεσης. Η έκθεση υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της συνεχούς εκπαίδευσης ως μία από τις βασικές προϋποθέσεις για να παραμείνει κανείς ασφαλής όσο βρίσκεται online και παρουσιάζει απλά βήματα για την αύξηση του γνωστικού επιπέδου στους αναγνώστες. Η έκθεση «The Trends 2017: Security held ransom report», χωρίζεται σε εννέα κεφάλαια, το καθένα με επίκεντρο μια σημαντική πτυχή της ασφάλειας των πληροφοριών. Τα περισσότερα από τα κεφάλαια ασχολούνται με τις απειλές, είτε βάσει τύπου (Ransomware, Ευπάθειες, και Mobile) είτε βάσει κλάδου (Υγεία, Υποδομές Ζωτικής Σημασίας, και Gaming). Φιλοξενείται επίσης η θέση της ESET για τις ευρύτερες εξελίξεις στον κλάδο της ασφάλειας, που προβλέπεται να διαδραματίσουν ένα σημαντικότερο ρόλο το 201

About Freegr network

Από το Blogger.