τεχνολογία

Single slot και low profile gaming κάρτες από HIS, XFX και MSI

Οι περισσότερες κάρτες γραφικών που απευθύνονται στους gamers σήμερα, είναι πάνω κάτω dual slot και full height. Υπάρχουν όμως πολλοί που θα επιθυμούσαν κάποια κάρτα γραφικών η οποία να είναι ικανή να προσφέρει ένα κάποιο επίπεδο gaming, αλλά να μην καταλαμβάνει παραπάνω από ένα slot.
Ή να είναι low profile, ώστε να μπορεί να μπει σε λεπτά κουτιά. Για αυτούς ακριβώς είχαμε τις ανακοινώσεις νέων single slot εκδόσεων της RX 460 από τις HIS και XFX, καθώς και low profile εκδόσεις των GTX 1050 και GTX 1050Ti από την MSI. Η κάρτα της HIS φέρνει την ονομασία HIS RX 460 Slim-iCooler OC 4GB ( κωδικός HS-460R4TCNR ) και προφανώς διαθέτει 4GB μνήμης GDDR5. Θα κυκλοφορήσει πάντως και σε έκδοση με 2GB. Η HIS δίνει την ονομασία " iCooler " στην ψύκτρα, ενώ το shroud της κάρτας είναι άσπρου χρώματος. Υποστηρίζεται τεχνολογία 0db για απόλυτα αθόρυβη λειτουργία, με τον ανεμιστήρα των 50 χιλιοστών να μην περιστρέφεται όταν η GPU βρίσκεται κάτω από τους 60 βαθμούς Κελσίου.
Η κάρτα διαθέτει και μια 6pin PCIe υποδοχή για επιπλέον τροφοδοσία. Ακόμα δεν είναι γνωστό πότε θα διατεθεί στην αγορά, αλλά ούτε και η τιμή της. Η XFX είναι η δεύτερη εταιρία που ανακοινώνει single slot έκδοση της RX 460. Η νέα αυτή single-slot Radeon RX 460 Core Edition θα είναι διαθέσιμη τόσο σε έκδοση με 2GB μνήμης GDDR5, όσο και σε έκδοση με 4GB GDDR5. Η ψύκτρα και το shroud είναι από αλουμίνιο, με τον ανεμιστήρα να έχει διάμετρο 70 χιλιοστά. Και εδώ η τιμή και η ημερομηνία διαθεσιμότητας είναι άγνωστες.
 Η MSI από την μεριά της ανακοίνωσε τις νέες low profile GTX 1050 Ti και GTX 1050. Οι MSI GeForce GTX 1050 Ti 4GT LP και MSI GTX 1050 2GT-LP, όπως είναι αντίστοιχα οι πλήρεις ονομασίες τους, καταλαμβάνουν δύο slots αλλά χάρη στην low profile σχεδίασή τους μπορούν να τοποθετηθούν και σε ιδιαίτερα λεπτά κουτιά. Η χαμηλή κατανάλωση της GP107 GPU, επιτρέπει και στις δύο κάρτες να λειτουργήσουν χωρίς την ανάγκη επιπλέον τροφοδοσίας. Το σύστημα ψύξης είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και διαθέτει δύο ανεμιστήρες των 50 χιλιοστών. Οι κάρτες διαθέτουν dual-link DVI, HDMI 2.0b και DisplayPort 1.4 εξόδους εικόνας. Η MSI δεν αποκάλυψε τιμές, αλλά ούτε και ημερομηνία διαθεσιμότητας για τις νέες αυτές κάρτες.

About Freegr network

Από το Blogger.