ειδήσεις

H Oculus λέει τώρα αρχίζει η εικονική πραγματικότητα

To Oculus Touch είναι το νέο χειριστήριο της εταιρείας, το οποίο θα γίνει διαθέσιμο σε τιμή που δεν θα ξεπερνά τα 200 ευρώ, με τις προπαραγγελίες του να ξεκινούν στις 10 Οκτωβρίου, ενώ οι πρώτες παραδόσεις προϊόντων αναμένεται να γίνουν από τον Δεκέμβρη και έπειτα.
Τα νέα χειριστήρια της Oculus, πέρα από την αναγνώριση της αφής, μπορούν να χαρτογραφούν τη θέση των δαχτύλων πάνω στην επιφάνεια αφής και να αντιδρούν αναλόγως. Με αυτόν τον έξυπνο τρόπο θα μπορεί να γίνει πειστική αναπαράσταση των χεριών σας στο εικονικό περιβάλλον. Το Oculus Touch έχει εξελιγμένο force feedback για να ανταποκρίνεται σε όσα συναντά ο χρήστης στην εικονική πραγματικότητα. Ένα άλλο στοιχείο που παρουσίασε η Oculus είναι ένα κράνος Rift που φαίνεται να έχει απαλλαγεί από την παρουσία καλωδίων, ενώ η εταιρεία σημείωσε ότι έχει ως σκοπό της να ρίξει το κόστος στη νέα έκδοση του κράνους της για να γίνει αυτό προσιτό. Πτώση εμφανίζεται να υπάρχει και στις απαιτήσεις από έναν υπολογιστή για την υποστήριξη του virtual reality, όπως ανακοίνωσε η Oculus, με τα Oculus Ready PC να περιλαμβάνουν πλέον αρκετά laptops και υπολογιστές που δεν κοστίζουν παραπάνω από 500 ευρώ.
Η Oculus έχει αναπτύξει την τεχνολογία asynchronous spacewrap, όπως την ονομάζει, η οποία βρίσκει τη θέση της στο ανανεωμένο Oculus API. Με την τεχνολογία αυτή τα παιχνίδια θα μπορούν να τρέχουν σε 45 fps, ενώ στο κράνος η εικόνα θα μεταδίδεται με ταχύτητα 90 fps. Ανάμεσα στις άλλες ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις της Oculus περιλαμβάνονται η παρουσίαση του νέου browser για το Virtual Reality, του Carmel, ο οποίος προσφέρει πρόσβαση στον Παγκόσμιο Ιστό μέσα από VR περιβάλλοντα, ενώ στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη διαδικτυακή μας ζωή, όπως είναι ο Facebook Messenger, θα μπορούν να εμφανίζονται σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας. Τέλος, η Oculus, παρουσίασε τα ακουστικά της με σκοπό να ενισχυθεί η virtual εμπειρία με τον κατάλληλο ήχο. Θα έρθουν στα καταστήματα τον Δεκέμβριο και η τιμή τους στην αγορά δεν θα ξεπερνά τα 50 ευρώ.

About Freegr network

Από το Blogger.