τεχνολογία

Google: laptop και tablet με νέο λειτουργικό σύστημα;

Πέρα από τα νέα της Pixel η Google φέρεται να εργάζεται στην ανάπτυξη ενός laptop και ενός tablet τα οποία θα «φοράνε» ένα νέο λειτουργικό σύστημα, με την ονομασία Andromeda. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα Android Police το νέο λειτουργικό σύστημα, που θα έρχεται με το laptop της Google, θα ενσωματώνει παραμέτρους του Chrome OS στο κλασσικό Android. Η φήμη έγινε ακόμη πιο «νόστιμη» όταν το 9to5Google διέρρευσε ότι το λειτουργικό σύστημα Andromeda θα έρχεται και με το επερχόμενο tablet της εταιρείας που αναμένεται να κατασκευάσει η Huawei. Επιπλέον, η ιστοσελίδα 9to5Google υποστηρίζει ότι το νέο tablet της αμερικανικής εταιρείας θα διατηρήσει την ονομασία Nexus, παρά το γεγονός ότι θεωρείται βέβαιο ότι τα νέα της smartphones θα κυκλοφορήσουν κάτω από το νέο brand Pixel.
Επιστρέφοντας στην περίπτωση του Google laptop, αυτό φέρει προσωρινά την κωδική ονομασία Bison, ενώ ανεπίσημα είναι επίσης γνωστό σαν Pixel 3. Θα έχει οθόνη αφής με διαγώνιο 12,3 ιντσών ενώ θα έχει πάχος κάτω από τα 10 χιλιοστά, στοιχείο που αν επιβεβαιωθεί θα το καθιστά ένα από τα λεπτότερα laptops στην παγκόσμια αγορά. Το Android Police εικάζει ότι σχεδιαστικά το Pixel 3/ Bison θα ανήκει στην κατηγορία των convertible, θα θυμίζει δηλαδή τη δημοφιλή σειρά φορητών υπολογιστών Yoga της Lenovo. Παράλληλα, θα «κλέβει» κάτι και από τα MacBook της Apple αφού θα διαθέτει γυάλινο trackpad που θα προσφέρει κάποιο βαθμό ανάδρασης μέσω δόνησης. Η τιμή στην αρχική διαμόρφωση εκτιμάται στα 799 δολάρια.
Να υπενθυμίσουμε ότι κατά το παρελθόν η Google έχει λανσάρει laptops στη μορφή δύο Chromebook Pixel τα οποία όμως χρησιμοποιούσαν το λειτουργικό σύστημα Chrome της εταιρείας. Στην περίπτωση του Pixel 3/ Bison, άγνωστο παραμένει τι νέα χαρακτηριστικά θα φέρνει το νέο λειτουργικό σύστημα Andromeda.

About Freegr network

Από το Blogger.