ειδήσεις

ΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΚΟΠΩΝ

Η μεγαλύτερη συνδεσιμότητα στο Ίντερνετ είναι από τους κύριους παράγοντες, που θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που ταξιδεύουμε την επόμενη δεκαετία. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη της Visa, υπολογίζεται ότι ότι οι οικογένειες, που θα ταξιδεύουν στο εξωτερικό θα ξεπεράσουν τα 280 εκατομμύρια μέχρι το 2025, ενώ οι δαπάνες των νοικοκυριών για ταξίδια προς διεθνείς προορισμούς θα αγγίξουν τα 5.300 δολάρια ανά νοικοκυριό ετησίως, έως το 2025.
Η Visa υπολογίζει ότι περίπου 282 εκατομμύρια νοικοκυριά θα σχεδιάζουν τουλάχιστον ένα ταξίδι στο εξωτερικό το χρόνο έως το 2025, σχεδόν 35% αύξηση σε σχέση με το 2015. Η έρευνα διαπιστώνει ότι αφενός η παγκοσμιοποίηση και αφετέρου η τεχνολογία διευρύνουν την πρόσβαση στο ταξίδι: η ενημέρωση για ταξιδιωτικές επιλογές διευρύνεται με την ταχύτατη επέκταση του Ίντερνετ και του αριθμού κινητών συσκευών παγκοσμίως.
Η ψηφιακή συνδεσιμότητα δεν ευνοεί μόνο τον αυθορμητισμό στα ταξίδια, αλλά επίσης προωθεί μία ευρύτερη σειρά προσωποποιημένων ταξιδιωτικών και τουριστικών επιλογών. Επιπλέον, εντοπίζεται η άνοδος μίας νέας διεθνούς ταξιδιωτικής τάξης, τάση την οποία δημιουργούν τα αυξανόμενα επίπεδα εισοδήματος παγκοσμίως.
Η έρευνα έδειξε ότι τα νοικοκυριά, με εισόδημα τουλάχιστον 20.000 δολάρια το χρόνο, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από 90% των παγκόσμιων δαπανών για ταξίδια στο εξωτερικό σήμερα. Ως το 2025, εκτιμάται ότι σχεδόν τα μισά νοικοκυριά παγκοσμίως (945 εκατομμύρια) θα βρίσκονται σε αυτήν την κατηγορία εισοδήματος, έχοντας ως αποτέλεσμα περισσότερα ταξίδια στο εξωτερικό με μεγαλύτερες δαπάνες, κυρίως από νοικοκυριά των αναδυόμενων αγορών, όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Βραζιλία.

About Freegr network

Από το Blogger.