freegr

H μέση ταχύτητα του Internet αυξάνει διαρκώς

Στοιχεία από την εταιρεία Akamai, δείχνουν ότι οι ταχύτητες στο Internet σε παγκόσμιο επίπεδο ακολουθούν ανοδική πορεία. 

Συγκεκριμένα, το παγκόσμιο δίκτυο παράδοσης περιεχομένου (global content delivery network) της Akamai, πιστοποιεί ότι η μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Internet στον κόσμο είναι στα 5.6 Mbps, μία αύξηση της τάξης του 23% σε σχέση με όσα ίσχυαν ένα χρόνο πριν.

Η ταχύτητα αυτή μπορεί να μην εντυπωσιάζει, αλλά δεν πρέπει να ξεχνούμε ότι εδώ γίνεται λόγος για όλη την Υφήλιο, όπου συμπεριλαμβάνονται και οι αναπτυσσόμενες χώρες με πολλά προβλήματα σύνδεσης.

Η μεγαλύτερη μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Internet, σύμφωνα με την Akamai, καταγράφηκε στη Νότια Κορέα, με 26.7 Μbps, ενώ στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στην πολιτεία της Κολούμπια καταγράφηκε μέση ταχύτητα σύνδεσης στα 21.3 Mbps.

Τα 25 Mbps έχουν πλέον γίνει κοινός τόπος σε πολλές περισσότερες χώρες, με την αύξηση της εφαρμογής τους να φτάνουν το 74% σε παγκόσμιο επίπεδο. Στις ΗΠΑ έχει εκφραστεί η άποψη ότι ο ορισμός μίας ευρυζωνικής σύνδεσης θα πρέπει να περιλαμβάνει οπωσδήποτε σύνδεση 25 Mbps, κάτι που δεν φαίνεται να είναι ακόμα εφικτό.

Η Ελλάδα φαίνεται να βρίσκεται μακριά από αυτές τις μέσες ταχύτητες ακόμα, αλλά ελπίζουμε να δούμε σύντομα τα Mbps να ανεβαίνουν αισθητά και από τους ελληνικούς Internet Service Providers.


About Freegr network

Από το Blogger.