ειδήσεις

Η Volvo «σχεδιάζει το μέλλον» με τη Microsoft

Η Volvo θα συνεργαστεί με τη Microsoft για την από κοινού ανάπτυξη τεχνολογιών νέας γενιάς στον τομέα του αυτοκινήτου. Οι δύο εταιρείες αποκάλυψαν τον τρόπο με τον οποίο το Microsoft HoloLens, ο πρώτος εντελώς ασύρματος ολογραφικός υπολογιστής, στην ουσία μία συσκευή «επαυξημένης πραγματικότητας» που επιτρέπει στο χρήστη να δει εικονικά ολογράμματα 3D στον χώρο γύρω του, μπορεί σε μερικά χρόνια να χρησιμοποιηθεί για να ορίσει εκ νέου το πώς οι πελάτες προσεγγίζουν κι εξερευνούν ένα αυτοκίνητο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο τα αυτοκίνητα θα πωλούνται και θα αγοράζονται στο μέλλον.
Πεδία συνεργασίας ανάμεσα στις δύο εταιρείες θα μπορούσαν να αποτελέσουν στο μέλλον και οι τεχνολογίες αυτόνομης οδήγησης, αλλά και η αξιοποίηση των δεδομένων που παράγονται από διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα, ώστε να δημιουργηθούν νέες υπηρεσίες. Η επίδειξη του HoloLens, που διεξήχθη στην έδρα της Microsoft, στο Ρέντμοντ των Ηνωμένων Πολιτειών, φανέρωσε το πώς η επαυξημένη πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από πελάτες για να διαμορφώσουν αυτοκίνητα σε τρεις διαστάσεις.
Μέσω του HoloLens, ενός ισχυρού υπολογιστή που μοιάζει με ένα απλό ζεύγος γυαλιών, το οποίο απλά φέρει πάνω του ο χρήστης, τα ολογράμματα αναμιγνύονται αρμονικά και τρισδιάστατα με το φυσικό κόσμο. «Το HoloLens προσφέρει στους χρήστες την ελευθερία να δημιουργήσουν μια προσωποποιημένη εμπειρία, την οποία μπορούν να ελέγξουν οι ίδιοι.
Φανταστείτε ότι έχετε τη δυνατότητα με την επαυξημένη πραγματικότητα να διαλέξετε ακριβώς τον τύπο του αυτοκινήτου που θέλετε - να εξερευνήσετε τα χρώματα, τις ζάντες ή να κατανοήσετε καλύτερα τα χαρακτηριστικά, τις υπηρεσίες και τις επιλογές που διατίθενται», δήλωσε ο Μπγιορν Άνβαλ (Björn Annwall), στέλεχος της Volvo. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η τεχνολογία του HoloLens μπορεί επίσης να απελευθερώσει τους εξουσιοδοτημένους διανομείς από τα πιο παραδοσιακά περιβάλλοντα των πωλήσεων και να τους δώσει νέες δυνατότητες προσέγγισης του κοινού, σε εμπορικά κέντρα ή σε μεγάλες εμπορικές οδούς, εγκαινιάζοντας νέα κανάλια πώλησης σε ένα πολύ μεγαλύτερο δυνητικό κοινό.

About Freegr network

Από το Blogger.