κινητά

3D Touch, στα νέα iPhone 6s και iPhone 6s Plus!

Οι νέες προτάσεις δεν είναι ριζικά ανανεωμένες σχεδιαστικά, σε σχέση με τους προκατόχους τους (αυτό συμβαίνει πάντα εξάλλου στα “s” μοντέλα της Apple), ωστόσο ξεχωρίζουν χάρη στα αναβαθμισμένα specs αλλά και τις νέες τεχνολογίες που ενσωματώνουν. Πιο πολυσυζητημένη η υποστήριξη του Force Touch στην οθόνη τους, σε μία βελτιωμένη έκδοση, ωστόσο, από αυτή που είδαμε στο Apple Watch και στο trackpad του νέου MacBook, την οποία η αμερικανική εταιρεία ονομάζει 3D Touch.
iPhone 6s 3D Touch
Ας δούμε όμως, τι προσφέρει αυτή η νέα λειτουργία και γιατί πρωταγωνιστεί στην παρουσίαση των χαρακτηριστικών των νέων ναυαρχίδων της Apple. 
To 3D Touch χαρακτηρίζεται από την αμερικανική εταιρεία ως “η επόμενη γενιά του Multi-Touch”Εισάγει έναν νέο τρόπο πλοήγησης και αλληλεπίδρασης με τα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, καθώς μπορεί να ανιχνεύσει πόση είναι η πίεση που ασκείται κατά την επαφή των δακτύλων σας με την οθόνη των συσκευών. Η οθόνη μπορεί να αντιληφθεί λοιπόν πόσο έντονα πιέζετε πάνω της και να “αντιδράσει” διαφορετικά.
Πέρα από τα γνωστά Multi-Touch gestures όπως τα Tap, Swipe και Pinch, παρόντα πλέον είναι δύο νέα gestures, τα Peek και Pop, τα οποία σας επιτρέπουν να έχετε πρόσβαση σε περιεχόμενο χωρίς να φύγετε από το σημείο που βρίσκεστε κατά την πλοήγησή σας.
Screen Shot 2015-09-10 at 12.17.34
Έτσι, πιέζοντας ελαφρά στην οθόνη σας (Peek) πάνω σε μία φωτογραφία, email, web page ή άλλο περιεχόμενο, αυτό εμφανίζεται ως preview, ενώ με πιο “βαθιά” πίεση (Pop) μπορείτε κατόπιν να το ανοίξετε.
Screen Shot 2015-09-10 at 12.17.35
Με αυτό τον τρόπο καθημερινές δραστηριότητες στο κινητό σας, όπως ο έλεγχος του inbox σας, το preview του περιεχομένου μίας ιστοσελίδας ώστε να διαπιστώσετε αν σας ενδιαφέρει ή η επιλογή μίας φωτογραφίας για αποστολή σε ένα μήνυμα ή στα social media πραγματοποιούνται πιο εύκολα από ποτέ.
Screen Shot 2015-09-10 at 12.15.54
Με τη βοήθεια των Quick Actions, το 3D Touch σας παρέχει συντομεύσεις σχετικά με τα πράγματα που κάνετε συχνότερα στο κινητό σας, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να στέλνετε ένα μήνυμα ή να λαμβάνετε μία selfie με μία απλή πίεση από την Home Screen, πιο εύκολα και γρήγορα από ποτέ. Με αυτό τον τρόπο αποφεύγετε τα άσκοπα clicks και έχετε πάντα στην οθόνη σας άμεσα αυτό που αναζητάτε από το κινητό σας.
Screen Shot 2015-09-10 at 12.17.45
Το 3D Touch, με τη βοήθεια του νέου λειτουργικού iOS 9 της Apple, σας προσφέρει συνολικά μία νέα εμπειρία πλοήγησης αλλά και διαδραστικότητας, προσφέροντας πολλές ακόμη ευκολίες, π.χ. μπορεί να μετατρέψει το keyboard σας σε ένα trackpad, να κάνει πιο εύκολο το multitask ή να σας επιτρέψει να σχεδιάσετε ευκολότερα κάτι στη συσκευή σας. 
Screen Shot 2015-09-10 at 12.18.30
Τέλος, η υποστήριξη της νέας λειτουργίας Live Photos (δείτε εδώ ένα σχετικό video) φέρνει τη φωτογραφία πέρα από τα απλά στιγμιότυπα, “ζωντανεύοντας” τις αναμήσεις σας. Έτσι, πατώντας πάνω σε μία live photo, βλέπετε ένα σύντομο video από τις στιγμές που τραβήξατε κάθε φωτό, το οποίο μάλιστα συνοδεύεται από ήχο. Έχετε επιπλέον τη δυνατότητα να τοποθετήσετε ένα Live Photo ως το Lock Screen Wallpaper της συσκευής σας, για ακόμη μεγαλύτερη προσωποίηση.
Το 3D Touch, αν και είναι απλό στη χρήση, κρύβει πίσω του μία εντυπωσιακά προηγμένη τεχνολογία και μηχανική πίσω από αυτό. Όταν πιέζετε την οθόνη, οι capacitive αισθητήρες πίεσης της συσκευής μπορούν άμεσα να “μετρήσουν” ακόμη και τις πιο μικρές μεταβολές στην απόσταση ανάμεσα στο cover glass και το backlight της οθόνης. Με τη βοήθεια του λειτουργικού iOS αυτές οι μετρήσεις χρησιμοποιούνται για την παροχή γρήγορων και με ακρίβεια αποκρίσεων κάθε στιγμή, ενώ με τη βοήθεια της νέας Taptic Engine των νέων συσκευών μπορούν να σας παρέχουν σχετικό feedback ανάλογα με την πίεσή σας. 
Screen Shot 2015-09-10 at 12.18.00
Σημαντικό και το ότι το 3D Touch αποτελεί μία σημαντική πρόκληση για τους developers, καθώς τους επιτρέπει να προσθέσουν σχετικά actions στις εφαρμογές τους, εκμεταλλευόμενοι το νέο τρόπο πλοήγησης και επικοινωνίας με τις συσκευές που σας προσφέρει. 
Δείτε το αναλυτικό promo video της Apple για το 3D Touch.

About Freegr network

Από το Blogger.