τεχνολογία

Πρεμιέρα στην Ελλάδα των Windows 10

Ξεκινά επίσημα από σήμερα η διάθεση των νέων Windows 10 από τηMicrosoftμε την εταιρεία να παρουσιάζει το νέο της λειτουργικό σε 7 διαφορετικές εκδόσεις.
Οι εκδόσεις αυτές είναι οι εξής:
- Windows 10 Home.- Windows 10 Mobile.
- Windows 10 Pro.
- Windows 10 Enterprise.
- Windows 10 Education.
- Windows 10 Mobile Enterprise.
- Windows 10 IoT Core για μικροσκοπικές συσκευές χαμηλού κόστους (όπως εξοπλισμού δικτύου - gateways).
Για τον πρώτο χρόνο κυκλοφορίας του το νέο λειτουργικό θα διατεθείδωρεάν σε χρήστες που έχουν σύστημα με νόμιμη άδεια των Windows 7 καιWindows 8.1.
Η Microsoft φιλοδοξεί να εγκαταστήσει το νέο της λειτουργικό παντού, απόPC και tablet, μέχρι κινητάXbox One, τα γυαλιά Microsoft HoloLens αλλά και στο Surface Hub.
Επίσης, η έκδοση core φιλοδοξεί να βρεθεί σε συσκευές όπως ασανσέρ,ΑΤΜπαλμογράφους, και wearablesενώ όλες αυτές οι συσκευές θα μπορούν να «βλέπουν» το Windows Store από όπου θα μπορούν να αντλούν τόσο ενημερώσεις για τις εφαρμογές που ήδη «τρέχουν», όσο και νέες εφαρμογές.
Ανάμεσα στα νέα χαρακτηριστικά του νέου λειτουργικού της Microsoft, και ιδιαίτερα της πιο «απλής» έκδοσης «Home»είναι τα εξής:- Τα Windows 10 Home προορίζονται για υπολογιστές γραφείου, ταμπλέτες και υπολογιστές 2 σε 1, δηλαδή υπολογιστές που λειτουργούν και ως φορητός υπολογιστής και ως tablet, είτε με την περιστροφή της οθόνης τους, είτε με την απόσπασή της από το σώμα.
Η έκδοση Windows 10 Home θα συνοδεύεται και με τον νέο Edge, που είναι ο browser με τον οποίο η Microsoft αντικαθιστά τον Internet Explorer. Στον Edge, θα μπορεί ο χρήστης να κρατά ηλεκτρονικές σημειώσεις και να μοιράζεται τις σημειωμένες ιστοσελίδες του με άλλους χρήστες.
- Η έκδοση Windows 10 Home θα υποστηρίζει την είσοδο με αναγνώριση του προσώπου, της ίριδας του ματιού ή του δακτυλικού αποτυπώματος μέσω της τεχνολογίας «Windows Hello», υπό την προϋπόθεση ύπαρξης σχετικού εξοπλισμού. H Microsoft επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να καταργήσει username και password στο Web, συνδέοντας όχι μόνο τον χρήστη αλλά και την συσκευή του με την εξουσιοδοτημένη πρόσβαση.
- Η ψηφιακή βοηθός Cortana θα βρίσκεται και στην πιο απλή έκδοση τωνWindows 10, ωστόσο, τουλάχιστον σε πρώτη φάση, δε θα καταλαβαίνει ελληνικά.
- Η έκδοση Home θα μπορεί να μεταβαίνει σε κατάσταση λειτουργίας γιαtablet.
- Η λίστα με τις «παγκόσμιες» εφαρμογές στην έκδοση για το σπίτι περιλαμβάνει τα app για την προβολή φωτογραφιών «Photos», τους χάρτες «Maps», την αλληλογραφία «Mail», το ημερολόγιο «Calendar», καθώς και τις εφαρμογές αναπαραγωγής μουσικής και βίντεο, ωστόσο δεν αναφέρεται πουθενά η εφαρμογή «People», που υπάρχει στα Windows 8.
- To app του Xbox στα Windows 10 Home θα επιτρέπει την πρόσβαση στην κοινότητα των μελών του Xbox Live, τα οποία θα μπορούν να καταγράφουν την εξέλιξη του παιχνιδιού, και να μοιράζονται διαδικτυακά αυτή την καταγραφή στη σχετική κοινότητα των χρηστών.Επίσης, οι χρήστες των Windows 10 Home που διαθέτουν και Xbox θα μπορούν να τρέχουν τα παιχνίδια της κονσόλας και σε οποιοδήποτε PC με Windows 10 Home, υπό την προϋπόθεση ότι η κονσόλα είναι συνδεδεμένη στο ίδιο τοπικό δίκτυο με το PC.

About Freegr network

Από το Blogger.