freegr.gr

Πρόσβαση μέσω LTE και Wi-Fi μαζί προτείνει η Ericsson στο δρόμο για το 5G

Πριν το τέλος του 2015 η Ericsson θα είναι σε θέση να προσφέρει μια λύση που προσθέτει στην διαθέσιμη χωρητικότητα των δικτύων κινητής τηλεφωνίας τέταρτης γενιάς ένα μέρος από την χωρητικότητα των δικτύων Wi-Fi. Μάλιστα ο σουηδός κατασκευαστής υποστηρίζει ότι αυτός ο καταμερισμός μπορεί να γίνει δίκαια και συμβάλλει στην βέλτιστη αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων, ένα από τα ζητούμενα στον δρόμο προς τα δίκτυα πέμπτης γενιάς.

Πρόκειται για την τεχνολογία License Assisted Access που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Ericsson και αφορά στην δυνατότητα των χρηστών φορητών συσκευών να αξιοποιούν ταυτόχρονα και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας LTE και το Wi-Fi, μέσω ειδικών μικροκυψελών τοποθετημένων στο εσωτερικό κτιρίων.

  • Κι αυτό καθώς, μια από τις ενδιαφέρουσες μελέτες του Ericsson ConsumerLab καταγράφει ότι περνάμε το 85% του χρόνου μας σε εσωτερικούς χώρους. Μεταξύ 47.000 ερωτηθέντων σε 23 χώρες, μόνο τέσσερις στους δέκα (41%) δήλωσαν ικανοποιημένοι με την εμπειρία της περιήγησης στον ιστό και στα κοινωνικά δίκτυα όταν βρίσκονται σε κλειστούς χώρους. Το ποσοστό πέφτει στο 36% σε εφαρμογές που χρησιμοποιούν περισσότερα δεδομένα, όπως η online παρακολούθηση βίντεο, τηλεόρασης και ταινιών.
Με το Licenced Assisted Access της Ericsson, εξηγεί ο κατασκευαστής, βελτιώνεται η ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων και μειώνεται η συμφόρηση του ασύρματου δικτύου προς όφελος όλων των χρηστών. Χρησιμοποιώντας μόνο το 4% της ζώνης των 5GHz (Wi-Fi), επιτυγχάνεται αύξηση της ταχύτητας έως και 150Mbps στους χρήστες smartphone. Επιπλέον, η Ericsson έχει συμπεριλάβει στις προδιαγραφές την ισορροπημένη κατανομή εντός της ζώνης των 5GHz για να συνεχίσει να εξυπηρετεί τους χρήστες του Wi-Fi -οι χρήστες του εσωτερικού ασύρματου δικτύου και οι χρήστες smartphone που δανείζονται μέρος του φάσματος του Wi-Fi συμπληρώνοντας το LTE, θα έχουν ισότιμη πρόσβαση στο φάσμα.

About Freegr network

Από το Blogger.