freegr.gr

Pioneer XDJ-1000: Τέρμα τα CD

Η Pioneer, πριν από λίγες μέρες έκανε το ντεμπούτο ενός ολοκαίνουριου media player για Djs, το XDJ-1000, που άφησε άφωνους πολλούς καθώς δεν υποστηρίζει πλέον CDs και ξεφεύγει από την σειρά CDJ. Αντ' αυτού, το XDJ-1000 είναι σχεδιασμένο καθαρά για χρήση με το Rekordbox, USB drives και για σκοπούς HID control. Επιτέλους η Pioneer κάνει σχετικά προσιτή την ψηφιακή αναπαραγωγή κομματιών σε ένα επαγγελματικό σχεδιασμό CDJ-style.
3



Η μονάδα έχει ακριβώς την ίδια μορφή όπως τα hi-end μοντέλα της εταιρίας CDJ-2000 Nexus, ίδιες διαστάσεις και control layout, αν και έχουν γίνει ορισμένες αλλαγές όπως η έλλειψη των cuepoint buttons, τα πλήκτρα αφής για searching κ.λπ.

1


Ωστόσο το XDJ-1000 διαθέτει μία οθόνη αφής 7 ιντσών η οποία επιτρέπει την απόλυτη δημιουργικότητα δίνοντας έλεγχο για loops, beat sync, slip mode και προσφέρει μια εντελώς νέα λειτουργία, που υπήρχε μόνο στο Traktor DJ, το Beat Jump / Loop Move.

5
10


Η μονάδα φέρει ένα ακόμα αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό, το Qwerty πληκτρολόγιο και την Keyword αναζήτηση, που κάνουν την διαδικασία αναζήτησης ταχύτερη από ποτέ. Πλέον οι DJ μπορούν να επιλέξουν το τρόπο με τον οποίο θα βλέπουν τα κομμάτια τους: list, artwork ή προσαρμοσμένη προβολή και να περιηγηθούν ανάμεσά τους χρησιμοποιόντας την οθόνη αφής ή το μεγάλο περιστρεφόμενο επιλογέα.

6



Το Rekordbox αναβαθμίστηκε και πλέον οι Djs μπορούν να αναλύσουν τα κομμάτια τους και να ενημερωθούν για σημαντικές πληροφορίες σχετικά με αυτά, και μέσω του προγράμματος, αλλά και μέσω της οθόνης αφής της μονάδας. Σημαντικές αλλαγές βρίσκουμε στο Wave Zoom όπου προσφέρει πλέον έως και x5 zoom για μεγαλύτερη ακρίβεια στις loops και στα cues, στο Beat Countdown που έχει πλέον εύρος μέτρησης έως 64 bars, στο Phase Meter που δείχνει τη θέση του beat σε μία μπάρα, επιτρέποντας στο DJ να συγκρίνει την πρόοδο του τραγουδιού σε κάθε player με το master deck με μια ματιά και τέλος στο Key Analysis Indicator που προσφέρει ένα νέο “Trafic Light” σύστημα στον browser που εμφανίζει τα κομμάτια που είναι συμβατά μεταξύ τους, βάση του musical key τους, κάνοντας παιχνιδάκι την διαδικασία τους Mixing.

About Freegr network

Από το Blogger.