freegr.gr

«Make it wearable» της Intel με ελληνική χροιά

Η Intel, στο πλαίσιο της δραστηριοποίησής της στον τομέα Internet of Things και στην προσπάθειά της να προωθήσει την τεχνολογική καινοτομία σε αυτόν τον τομέα, πραγματοποίησε τον διαγωνισμό «Make it wearable».Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε τον προηγούμενο μήνα, με την τελική επιλογή και βράβευση των καλύτερων προτάσεων. Πιο αναλυτικά, η εταιρεία προσκάλεσε την κατάθεση ιδεών που αξιοποιούν την wearable τεχνολογία, ένα νέο και ιδιαίτερα ενδιαφέρον τμήμα της τεχνολογίας, που την καθιστά περισσότερο προσωπική, αλλά και πιο εύκολη στη χρήση.
Στις πρώτες θέσεις του διαγωνισμού διακρίθηκαν οι εξής ιδέες:
  • Πρώτο βραβείο απέσπασε η ιδέα για τη Nixie, την κάμερα που μπορεί να πετάξει και να φορεθεί, απαθανατίζοντας τις σημαντικότερες στιγμές μας.
  • Το δεύτερο βραβείο δόθηκε στην ομάδα Open Bionics – Low-cost Robotic Hand, μια λύση ρομποτικού χεριού χαμηλής τιμής, αλλά υψηλής χρηστικότητας.
  • Το τρίτο βραβείο κατέκτησε η ομάδα ProGlove – Production Tool, με το έξυπνο γάντι, βασισμένο σε αισθητήρες, που μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα εργασιών στον κατασκευαστικό τομέα.
Nixie
Στην τελική δεκάδα, ωστόσο, υπήρξε και μια επίσης καινοτόμος ιδέα, η οποία παρουσιάζει και μια ευχάριστη έκπληξη στη σύνθεση των μελών της. Πρόκειται για την ισπανική ομάδα First V1sion, η οποία προτείνει ένα νέο σύστημα broadcast, που επιτρέπει την προβολή όσων βλέπει ο αθλητής κατά τη διεξαγωγή οποιουδήποτε αγώνα. Στην ομάδα συμμετέχουν και δύο Ελληνίδες, οι οποίες ζουν και εργάζονται στην Ισπανία, η Αναστασία Πιστοφίδου, στο τμήμα καινοτομίας και η Αγγελική Τερεζάκη, στο τμήμα σχεδιασμού και ανάπτυξης του προϊόντος.
firstv1sion_team
Η Αναστασία Πιστοφίδου, με σπουδές στον τομέα της Αρχιτεκτονικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη του τμήματος Advanced Manufacturing Office του FAB LAB BARCELONA και η Αγγελική Τερεζάκη, με σπουδές στο τμήμα Αρχιτεκτόνων μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης, στον τομέα self-sufficient buildings στο IaaC / UPC – και απόφοιτη του Fab Academy 2014, είναι οι δύο νέες μηχανικοί της ομάδας. Και οι δύο είναι ιδιαίτερα ευχαριστημένες από την πορεία του project και σχολίασαν με ενθουσιασμό την πρωτοβουλία και τη συμβολή της Intel, τόσο στη δυνατότητα ανάπτυξης project, όπως η ιδέα της ομάδας τους, όσο και στην ανάπτυξη του ευρύτερου τομέα του Internet of Things γενικότερα.

About Freegr network

Από το Blogger.