freegr.gr

Η Sapphire κυκλοφορεί την νέα κάρτα R9 Vapor X 8GB

Η SAPPHIRE technology,  μεγαλύτερος κατασκευαστής και παγκόσμιος προμηθευτής των γραφικών καρτών AMD μόλις ανακοίνωσε την κυκλοφορία του συναρπαστικού νέου μοντέλου καρτών γραφικών της νέας επιτυχημένης σειρά R9. 
Το νέο αυτό μοντέλο της SAPPHIRE R9, το 290X 8GB Vapor-X OC προσθέτει το καινοτόμο και κυρίαρχο 8GB frame buffer στη ήδη επιτυχημένη και βραβευμένη τεχνολογία ψύξης και εργοστασιακό overclock  για να προσφέρει τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις σε πολύ  χαμηλής έντασης θόρυβο. 
Βασισμένη στην βραβευμένη αρχιτεκτονική της AMD Graphics Core Next (GCN)  με 2816 Stream Processors, η SAPPHIRE R9 290X Vapor-X είναι μια εργοστασιακή Overclocked έκδοση η οποία η οποία μπορεί να «καυχιέται» για τα 8GB της εξαιρετικά γρήγορης GDDR5 μνήμης που «τρέχει» στα 1375MHz (αποτελεσματικά τα 5.5GB/s) και υψηλής ταχύτητας engine clocks στα 1030MHz, τα οποία μαζί  παρέχουν κορυφαία απόδοση - αλλά για να καταφέρει να προσφέρει με σταθερότητα και αξιοπιστία,  την κορυφαία επίδοση στον κόσμο απαιτείται υψηλής ποιότητας υλικά από την αρχική σχεδίαση της (ειδικότερα στο κύκλωμα ελέγχου ισχύος) μαζί με μια εξελιγμένη λύση ψύξης. 

Καινοτομίες από την SAPPHIRE 
Η Εξελιγμένη λύση ψύξης για τη νέα σειρά SAPPHIRE Vapor-X έχει δημιουργηθεί σε συνδυασμό με τις Καινοτομικές Τεχνολογίες της SAPPHIRE για να προσφέρει όχι μονάχα  αποτελεσματική ψύξη, αλλά επίσης και αθόρυβη λειτουργία. Στον πυρήνα του συστήματος ψύξης είναι η μοναδική τεχνολογία στο είδος της SAPPHIRE Vapor-X. Η SAPPHIRE πρωτοστάτησε με την χρήση της τεχνολογίαςvapor chamber στις γραφικές κάρτες την οποία και έχει χρησιμοποιείσαι επιτυχημένα σε αρκετές γενιές καρτών τα τελευταία χρόνια. 
Το σύστημα vapor chamber είναι τοποθετημένο μεταξύ της ίδιας της μονάδας επεξεργασίας γραφικών και της βάσης της ψήκτρας και του σημείου ψυκτικής συναρμολόγησης για να εξασφαλίζει τη μεταφορά της μέγιστης θερμότητας μακριά από τη μονάδα επεξεργασίας γραφικών εντός του θαλάμου ψύξης. 
Tο νέο Vapor-X cooler χρησιμοποιεί την τελευταίας γενιάς και με εγκωμιαστικές κριτικές δομή της SAPPHIRE, την Tri-X η οποία περιλαμβάνει πέντε αγωγούς θερμότητας και τρία αποτελεσματικά ανεμιστηράκια. Ο κύριος αγωγός θερμότητας αποτελείται από το ηγετικό προϊόν αυτή την εποχή στην εν λόγω αγορά ένα αγωγό 10mm πλαισιωμένο από 2 αγωγούς των 8mm και δύο αγωγούς των 6mm εξασφαλίζοντας ομοιόμορφη κατανομή της θερμότητας μέσα από τον ψύκτη. 
Οι τρείς αγωγοί των 90mm χρησιμοποιούν ειδικά φτιαγμένες αεροτομές για μέγιστη ροή αέρα με τον ελάχιστο θόρυβο, και είναι εξοπλισμένοι με δύο σετ ειδικών ρουλεμάν που απωθούν την σκόνη. Το κομψό περίβλημα του ανεμιστήρα περιέχει επίσης φορμαρισμένους οδηγούς για να ελέγχουν τη ροή του αέρα κατά μήκος και μέσω του ψύκτη, συμπεριλαμβανομένου και του  κυκλώματος ελέγχου ισχύος. 

About Freegr network

Από το Blogger.