freegr.gr

Η MICROSOFT ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΛΕΞΗ..ΔΩΡΕΑΝ

Αν πριν από δέκα χρόνια, κάποιος σας έλεγε ότι η Microsoft, δίνει δωρεάν το Office σε κινητές συσκευές, τα Windows επίσης δωρεάν σε συσκευές με οθόνη μικρότερη από 9 " και ότι διαθέτει τα προϊόντα της για άλλες πλατφόρμες πριν από τα Windows, τότε σίγουρα θα γελάγατε. Αλλά σήμερα, ζούμε τη στιγμή που η λέξη "δωρεάν" γίνεται μια πολύ συνηθισμένη λέξη για την εταιρεία η οποία αλλάζει το μοντέλο σύμφωνα με το οποίο λειτουργεί και απομακρύνεται από τις εποχές που ανάγκαζε τους καταναλωτές, τους εταιρικούς πελάτες αλλά και τους κατασκευαστές να πληρώνουν και ξεκινάει να δίνει δωρεάν τα προϊόντα της προκειμένου να διατηρήσει το μερίδιο αγοράς. Ξεκινώντας με τα Windows τον Απρίλιο η Microsoft ανακοίνωσε ότι τα Windows σε συσκευές κάτω των 9" θα είναι δωρεάν. Αυτή ήταν μια μεγάλη κίνηση για την εταιρεία αφού τα Windows είναι το βασικό της προϊόν και η μεγαλύτερη πηγή εσόδων της. Έτσι δίνοντάς τα δωρεάν έχουμε μια αγορά γεμάτη με φτηνά tablet που τρέχουν Windows. H Microsoft το έκανε αυτό για να ασκήσει πιέσεις στο Android το οποίο κυριαρχούσε στην αγορά φτηνών συσκευών και από ότι φαίνεται είχε αποτέλεσμα.
Στη συνέχεια έδωσε δωρεάν μερικές λειτουργίες του Skype που μέχρι τώρα ήταν επί πληρωμή, που αν και δεν αποτελούσε μεγάλο έσοδο για τη Microsoft, απέτρεψε τους χρήστες από το να αναζητήσουν τις δωρεάν αυτές υπηρεσίες στους ανταγωνιστές της. Και ερχόμαστε στο Office, όπου οι εφαρμογές του δίνονται δωρεάν σε όλες τις μεγάλες πλατφόρμες για τους χρήστες που τις χρησιμοποιούν σε κινητές συσκευές. Μία ακόμα μεγάλη αλλαγή για την εταιρία και όχι μόνο στο οικονομικό κομμάτι. Έτσι οι εφαρμογές του Office θα είναι δωρεάν και δεν θα χρειάζεται συνδρομή στο Office 365 για να λειτουργήσουν. Μία ακόμα μεγάλη αλλαγή πρόκειται να συμβεί με τα Windows 10. Η αναβάθμιση από Windows 8 σε Windows 8.1 ήταν δωρεάν αφού ήταν στην ουσία ένα service pack. Όμως και τα Windows 10 θα είναι δωρεάν για κάποιες κατηγορίες χρηστών. Ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με αυτό το ζήτημα, αλλά όσο πλησιάζει η ημερομηνία κυκλοφορίας αυτό θα ξεκαθαριστεί.
Υπάρχουν ακόμα μερικές περιπτώσεις που ενώ δεν είναι τελείως δωρεάν, οι τιμές είναι αισθητά μειωμένες. Για παράδειγμα το OneDrive, που προσφέρει 15 Gb στη δωρεάν του έκδοση, αν κάποιος έχει συνδρομή στο Office 365, η οποία στοιχίζει περίπου 60 δολάρια το χρόνο, τότε αποκτά απεριόριστο χώρο. Όλες αυτές οι αλλαγές αποτελούν μια τεράστια στροφή της Microsoft και μια αλλαγή στο επαγγελματικό της μοντέλο. Και ενώ όλα αυτά είναι δωρεάν για τους καταναλωτές, οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να πληρώνουν για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της Microsoft, που άλλωστε είναι και η πραγματική πηγή εσόδων της εταιρείας.

About Freegr network

Από το Blogger.