freegr.gr

Προσοχή σε "activators" και "crack" των Windows 10

Η Microsoft έδωσε την δυνατότητα πρίν ένα μήνα περίπου στους χρήστες να κατεβάσουν και να δοκιμάσουν την δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 Technical Preview. Τώρα οι "hackers"  έχουν βρεί την ευκαιρία να αρπάξουν κάποια χρήματα, γι 'αυτό δεν είναι έκπληξη το γεγονός ότι το διαδίκτυο είναι πλέον γεμάτο "activators" και "crack" που υπόσχονται να σας αφήσουν να χρησιμοποιήσετε το νέο λειτουργικό σύστημα, χωρίς κανένα περιορισμό.
Πρώτα απ 'όλα, τα περισσότερα "activators" δημοσιεύονται στο YouTube και συνήθως βασίζονται στην επίδειξη κάποιου βίντεο που υποτίθεται θα ενεργοποιήσετε τα Windows 10. Δεύτερον, το κακόβουλο λογισμικό συνήθως δεν περιλαμβάνεται σε αυτές τις απάτες, αλλά υπάρχουν ηλεκτρονικές απάτες που προσπαθούν επίσης να αναπτύξουν κακόβουλα αρχεία στους υπολογιστές σας.

Πώς λειτουργούν οι απάτες:

Σε ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις, οι απάτες δεν έχουν πραγματικά αρνητικές επιπτώσεις στον υπολογιστή σας, διότι οι περισσότεροι από αυτές σας παραπέμπουν σε ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται για να "βγάλουν" χρήματα ανάλογα με την απήχηση, κλίκ κ.τ.λ.
Στα βίντεο του YouTube συνήθως έρχονται με download links, έτσι ώστε κάνοντας κλικ σε αυτούς τους συνδέσμους σας παραπέμπουν σε ένα δικτυακό τόπο ανταλλαγής αρχείων όπου είναι αποθηκευμένο το αρχείο. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία λήψης και θα προσπαθήσετε να εξαγάγετε τα αρχεία αλλά το αρχείο προστατεύεται με κωδικό πρόσβασης. Ένα έγγραφο κειμένου που συνήθως έρχεται μαζί με το αρχείο, σας κατευθύνει σε μια άλλη σελίδα για να ανακαλύψετε τον κωδικό πρόσβασης.

Όταν τοποθετείτε τη νέα σελίδα για να αποκαλύψει τον κωδικό πρόσβασης, σας παρουσιάζετε μια έρευνα  και σας ζητάει ένα σωρό ερωτήσεις και για να συνεχίσετε θα πρέπει να δώσετε απαντήσεις σε όλα αυτά. Αφού συμπληρώσετε όλα τα πεδία, θα συνεχίσει σε μια κενή σελίδα. Τρέχα γύρευε δηλαδή...
Τα Windows 10 Technical Preview είναι δωρεάν ωστόσο όμως λήγουν στις 15 Απριλίου του 2015, αλλά από εκείνη τη στιγμή, η Microsoft αναμένεται να ολοκληρώσει τις εργασίες για το νέο λειτουργικό σύστημα και ενδεχομένως να ξεκινήσει την σταθερή έκδοση σε όλους τους χρήστες.
ΠΗΓΗ http://www.thegreeks...om/t65129-topic

About Freegr network

Από το Blogger.