freegr.gr

Ε. ΣΝΟΟΥΝΤΕΝ: Μη χρησιμοποιείτε Google και Facebook

Ο πρώην σύμβουλος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, Eντουαρντ Σνόουντεν, προτρέπει τους χρήστες του Διαδικτύου να τιμήσουν το δικαίωμά τους στο απόρρητο των επικοινωνιών τους «ακόμα και όταν δεν έχουν τίποτα να κρύψουν» και να επιλέξουν εφαρμογές επικοινωνίας που αναπτύχθηκαν με σεβασμό στην μυστικότητα των υπηρεσιών. Ο Σνόουντεν υπογραμμίζει πως το θέμα του απορρήτου θα πρέπει να προσεγγίζεται διαφορετικά.
«Δεν θα έπρεπε να δικαιολογήσετε εσείς γιατί θέλετε να επικοινωνείτε με μυστικότητα, ιδιωτικά. Οι κυβερνήσεις θα έπρεπε να αιτιολογούν γιατί θέλουν να σας στερήσουν αυτό το δικαίωμα όπως οποιοδήποτε θα έπρεπε να ζητήσει την άδειά σας για να ακούει όσα λέτε με κάθε συνομιλητή σας, όχι γιατί λέτε κάτι κρυφό, αλλά γιατί έχετε το δικαίωμα να συζητάτε ιδιωτικά», είπε ο Σνόουντεν, ο οποίος έγινε παγκοσμίως γνωστός γιατί τόλμησε να αποκαλύψει το σύστημα μαζικής παρακολούθησης πολιτών από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς έχοντας ιδία γνώση για τις τακτικές της NSA αλλά και για τον τρόπο που εταιρείες του Διαδικτύου συνεργάζονται με τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
Πλέον, ο Σνόουντεν είναι διεθνώς καταζητούμενος και ζει μόνιμα στη Μόσχα με πολιτικό άσυλο
«Εγκαταλείψτε Dropbox, και εταιρείες όπως το Facebook και το Google. Αναζητήστε ανταγωνιστικές εφαρμογές εταιρειών που κάνουν κρυπτογράφηση των αρχείων σας στο σύστημά σας, κάνουν την μεταφορά κρυπτογραφημένα και τα τηρούν κρυπτογραφημένα στους διακομιστές τους», προτρέπει ο Σνόουντεν και εναλλακτικά προτείνει τις εφαρμογές SpiderOak (στην θέση του Dropbox), στο SilentCircle (κλήσεις και SMS) και στις εφαρμογές της WhisperSystems (RedPhone).
Ο Σνόουντεν υποστήριξε επίσης ότι εάν μια τεχνολογική εταιρεία δέχεται να μειώσει την ασφάλεια των συστημάτων και των υπηρεσιών της ως αποτέλεσμα των πιέσεων μιας κυβέρνησης, τότε αυτή η εταιρεία θα βρεθεί αντιμέτωπη με ανάλογα αιτήματα και από άλλες κυβερνήσεις και θα ενδώσει.
Παρακολουθείστε όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα στη συνέντευξη του Σνόουντεν στον New Yorker, με αφορμή το ντοκιμαντέρ CitizenFour. Το ντοκιμαντέρ  καταγράφει τις κινήσεις του πρώην συμβούλου της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφάλειας των ΗΠΑ, μετά τις αποκαλύψεις του, όπου όπως προαναφέραμε ζει μόνιμα με πολιτικό άσυλο στη Μόσχα…

About Freegr network

Από το Blogger.