τεχνολογία

Start menu των Windows 9 και όλα τα λεφτά...

Τα Windows 9 έρχονται, αλλά το ερώτημα που παραμένει είναι αν θα διατηρηθεί το περιβάλλον Metro/ Modern που έφεραν τα Windows 8 ή θα γίνει επιστροφή στις προηγούμενες, καλές συνήθειες. Την απάντηση επιχειρεί να δώσει η γερμανική ιστοσελίδα WinFuture η οποία φέρεται να έχει στην κατοχή της μία «Windows Technical Preview» έκδοση του μελλοντικού λειτουργικού συστήματος, η οποία ωστόσο αναμένεται να παραχωρηθεί σε developers τον ερχόμενο Οκτώβριο. Πέρα από τις απορίες που προκύπτουν για την προέλευση της έκδοσης, στην εν λόγω ιστοσελίδα φιλοξενήθηκε ένα ολιγόλεπτο βίντεο όπου γίνεται μία μικρή επίδειξη των λειτουργιών της νέας έκδοσης των Windows. Πιο συγκεκριμένα, στο βίντεο γίνεται μία μίνι επίδειξη του τρόπου λειτουργίας του νέου Start menu, όπου είναι εμφανής η «μίξη» που επιχειρείται ανάμεσα στην παραδοσιακή μορφή των Windowsμε τους νεωτερισμούς που εισήχθησαν με τα Live Tiles.
Οι επιλογές του λογαριασμού χρήστη έχουν τοποθετηθεί στην κορυφή του Start menu, απ’ όπου μπορεί να γίνει «κλείδωμα» και sign out από τον υπολογιστή, ενώ οι επιλογές για απενεργοποίηση και επανεκκίνηση είναι διαθέσιμες μέσω ενός νέου buttonπου βρίσκεται ακριβώς δίπλα. Γενικά, το νέο Start menu αποτελείται από δύο ενότητες, η μία περιλαμβάνει τη λίστα των παραδοσιακών εφαρμογών στο αριστερό πάνελ, ενώ η άλλη αφορά μία νέα ενότητα στα δεξιά όπου βρίσκονται τα «modern apps» με τα Live Tiles. Καθώς νέες εφαρμογές θα προστίθενται στο Start menu, αυτό θα επεκτείνεται αυτόματα ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα διαμόρφωσης του μεγέθους εμφάνισης των Tiles. Ένα ιδιαίτερο σημείο είναι η δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε Start menu (χρήστες με πληκτρολόγιο και ποντίκι) ή Start screen (για χρήστες οθονών αφής).
Σύμφωνα με το «The Verge», ενδέχεται η Microsoft να αφαιρέσει τελείως το fullscreen Start screen από τους desktop χρήστες και να προτιμήσει τη χρήση του Start menu που επεκτείνεται. Σε κάθε περίπτωση, το εν λόγω βίντεο είναι μία πολύ πρόωρη εκδοχή της επόμενης έκδοσης των Windows. Η Microsoft αναμένεται να διανείμει επίσημα σε developers μία έκδοση Windows Technical Preview του λειτουργικού συστήματος περί τα τέλη του μήνα ή τις αρχές Οκτωβρίου, ώστε να γίνει μία πρώτη εκτίμηση της αποδοχής των επερχόμενων αλλαγών.

About Freegr network

Από το Blogger.