3D

H Intel σχεδιάζει 3D scanner για tablets και smartphones!

To τελευταίο χρονικό διάστημα η Intel εργάζεται πάνω στην ανάπτυξη ενός 3D scanner,  ο οποίος λόγω του εξαιρετικά μικροσκοπικού μεγέθους του θα μπορεί να χωρέσει μέσα σε οποιοδήποτε tablet ή smartphone! Η πρωτοποριακή αυτή τεχνολογία, η οποία φέρει την ονομασία RealSense, παρουσιάστηκε από τον CEO της Intel, Brian Krzanich, στο πλαίσιο του event MakerCon 2014 που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη...
Στόχος της Intel είναι η συγκεκριμένη τεχνολογία να είναι έτοιμη και πλήρως λειτουργική μέχρι τα τέλη του 2015 και στη διάρκεια του event, o πρόεδρος της παρουσίασε ακριβώς τον τρόπο λειτουργίας μίας συσκευής με τεχνολογία 3D Scanner. Συγκεκριμένα, ο Krzanich μαζί με το σχεδιαστικό team της Intel, επέδειξε τις δυνατότητες της συγκεκριμένης συσκευής, με έναν εκ των βοηθών του να περιστρέφει ένα tablet με κυκλικές κινήσεις και αυτό με τη σειρά του να καταγράφει και να αποτυπώνει στην οθόνη το υποκείμενο (μία συνεργάτη από το team στην προκειμένη περίπτωση), δημιουργώντας ένα τρισδιάστατο μοντέλο μέσα σε λίγα λεπτά. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο CEO της Intel, τα τρισδιάστατα μοντέλα, τα οποία αποτυπώνονται από έναν 3D scanner στη συνέχεια μπορούν πολύ εύκολα να υποστούν επεξεργασία μέσω ειδικούsoftware ή να αποσταλούν απευθείας σε έναν 3D Printer!
3D_scanner_technology
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Brian Krzanich, η φιλοσοφία που κρύβεται πίσω από την συγκεκριμένη τεχνολογία είναι να δώσει τη δυνατότητα στους μελλοντικούς χρήστες της, ώστε να μπορούν ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσουν το 3D μοντέλο της αρεσκείας τους. Μάλιστα,φιλοδοξία της Intel είναι η συγκεκριμένη τεχνολογία να περάσει και σε κινητά, σε δύο με τρία χρόνια από σήμερα, ενώ μάλιστα ήδη οι μηχανικοί της προσπαθούν να ενσωματώσουν 3D scanning κάμερες σε... drones! Είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε, κατά πόσο η συγκεκριμένη τεχνολογία θα βρει πρόσφορο έδαφος για να εξελιχθεί...  Σε έναν χρόνο περίπου θα γνωρίζουμε!

About Freegr network

Από το Blogger.