ειδήσεις

Διεθνή βραβεία για ψηφιακές πλατφόρμες στο ΙΤΕ

Ξεχώρισαν οι έλληνες ερευνητές στην έκθεση καινοτομίας στην Ταϊβάν

Έντονο ήταν το ενδιαφέρον επιχειρηματιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης από την Ασία για τους ελληνικούς ερευνητικούς φορείς, στη διεθνή έκθεση καινοτομίας INST2014-2014, που διοργανώθηκε στην Ταϊβάν. Στην έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 600 εκθέτες από 22 χώρες, που παρουσίασαν πάνω από 2.000 εφευρέσεις και καινοτόμα προϊόντα από όλον τον κόσμο.
Η ελληνική αποστολή, η οποία αποτελείτο από ερευνητικά κέντρα της χώρας μας και τελούσε υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (ΓΓΕΤ), απέσπασε αρκετές διεθνείς διακρίσεις.
Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της αποστολής γενικός γραμματέας Έρευνας και Τεχνολογίας Χρήστος Βασιλάκος, «οι στόχοι μας σκέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία, καθώς για πρώτη φορά η χώρα μας συμμετείχε οργανωμένα σε μια τέτοια εκδήλωση εξωστρέφειας, και κατάφερε να αποσπάσει τρεις τιμητικές διακρίσεις από την Ταιβάν, την Κορέα και το Κατάρ. Επιπλέον, οι καινοτόμες εφαρμογές που παρουσίασαν τα ελληνικά ερευνητικά κέντρα απέσπασαν ένα πλατινένιο, τέσσερα χρυσά και δύο ασημένια μετάλλια και μια τιμητική διάκριση. Ειδικότερα, το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) απέσπασε τρία μετάλλια και ένα βραβείο, αποδεικνύοντας την πρωτοπορία του παγκοσμίως στον τομέα της πληροφορικής».

About Freegr network

Από το Blogger.