freegr.gr

Βραδιά Ερευνητή 2014: Τελικά γιορτάζει η επιστήμη!

Παράλληλες εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις της Ελλάδας έχουν προγραμματιστεί για τη «Βραδιά Ερευνητή 2014», σήμερα, Παρασκευή. Πρόκειται για πανευρωπαϊκό θεσμό που έχει καθιερωθεί, με στόχο την ανάδειξη του σημαντικού ρόλου που διαδραματίζουν οι ερευνητές στην κοινωνία, την ενίσχυση της δημόσιας εικόνας τους και την ενθάρρυνση των νέων να καλλιεργήσουν ερευνητική κουλτούρα και να ασχοληθούν επαγγελματικά με την έρευνα. Η «Βραδιά Ερευνητή» στοχεύει στο να γνωρίσει το ευρύ κοινό, και ειδικότερα οι νέοι, την επιστημονική και κοινωνική σπουδαιότητα του έργου που επιτελεί ο ερευνητής, προβάλλοντας την ανθρώπινη πλευρά του. 
Οργανώνεται κάθε χρόνο την τελευταία Παρασκευή του Σεπτεμβρίου σε περισσότερες από 300 πόλεις στην Ευρώπη. Η δράση αυτή ξεκίνησε το 2005 με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πλέον υποστηρίζεται από το Πρόγραμμα Πλαίσιο «HORIZON 2020» και συγκεκριμένα από τη δράση Marie Sklodowska-Curie. Στη χώρα μας διοργανώνονται ταυτόχρονα εκδηλώσεις σε εννέα πόλεις: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα, Κόρινθο, Πύλο, Ρόδο, Ηράκλειο και Ρέθυμνο. Οι επιστήμονες-ερευνητές θεωρούνται, συνήθως, άνθρωποι απόμακροι, αφιερωμένοι στην καριέρα τους και αποκομμένοι από την κοινωνία. 
Η «Βραδιά Ερευνητή 2014» στοχεύει στην αμφισβήτηση αυτής της αντίληψης και στο να δείξει ότι ο ερευνητής είναι απλός άνθρωπος, με ενδιαφέροντα, οικογένειες και φίλους. Κάποιος σαν κι εμάς. Για το λόγο αυτό, οι προγραμματισθείσες εκδηλώσεις, σήμερα, Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου, σε εννέα μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, είναι σχεδιασμένες με κύριο στοιχείο την ενεργή συμμετοχή των ερευνητών στις διάφορες δραστηριότητες και την έντονη αλληλεπίδρασή τους με το κοινό. Οι συζητήσεις με τους επισκέπτες δεν θα περιοριστούν μόνο στα του επαγγέλματος των ερευνητών, αλλά και στα αποτελέσματα της δουλειάς τους.

About Freegr network

Από το Blogger.