τεχνολογία

Virtual Desktops και κατάργηση της Charm bar στα Windows 9

Ολοένα και περισσότερο απομακρύνεται η Microsoft από το αρχικό όραμα της με τα Windows 8 δίνοντας όπως όλα δείχνουν προτεραιότητα στο desktop για τα επερχόμενα νέα Windows. Η επερχόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας θα διαθέτει ένα νέο Start Menu, θα προσφέρει "παραθυρική" λειτουργία των μοντέρνων εφαρμογών (Modern UI apps) αλλά δεν θα διαθέτει τη γνωστή Charms bar. Η Charms bar (εμφανίζεται όταν σύρουμε το ποντίκι προς τα πάνω από τη δεξιά πάνω ή κάτω γωνία της οθόνης) που επέτρεπε στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στην Οθόνη έναρξης, στις συσκευές ή στις ρυθμίσεις ενώ παράλληλα έδινε και τη δυνατότητα αναζήτησης ήταν χρήσιμη σε υπολογιστές με οθόνες αφής, αλλά η λειτουργία της με ποντίκι και πληκτρολόγιο ήταν πάντα... παράξενη.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ZDNet, η Microsoft αναμένεται να μη συμπεριλάβει τη συγκεκριμένη μπάρα στην επόμενη έκδοση των Windows με τη κωδική ονομασία Threshold (επισήμως αναμένεται να έχουν την ονομασία Windows 9). Σύμφωνα με το ZDNet, οι μοντέρνες εφαρμογές των Windows θα διαθέτουν στο τίτλο μία μπάρα που θα περιλαμβάνει μενού, με στοιχεία από την Charms bar ενώ οι developers είναι απαραίτητο να προσθέσουν χαρακτηριστικά στις εφαρμογές τους για να ενεργοποιήσουν τη δυνατότητα διαμοιρασμού (share). Η συγκεκριμένη αλλαγή, οφείλεται κατά πάσα πιθανότητα στο γεγονός ότι η Microsoft θέλει οι νέες μοντέρνες εφαρμογές των Windows 8 να τρέχουν σε παραθυρικό περιβάλλον όπως οι παραδοσιακές εφαρμογές ώστε να βελτιωθεί σημαντικά η εμπειρία χρήσης με πληκτρολόγιο και ποντίκι. Πέρα από τα παραπάνω, μαθαίνουμε ότι τα Windows 9, θα διαθέτουν "εικονικά περιβάλλοντα εργασίας" (virtual desktops).
Αν και οι χρήστες του OS X της Apple, έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό εδώ και αρκετό καιρό, οι χρήστες Windows θα έπρεπε να χρησιμοποιήσουν εφαρμογές τρίτων για να προσθέσουν παρόμοια λειτουργικότητα. Οι χρήστες των Windows 9 θα μπορούν να δημιουργούν ξεχωριστά active desktops και να εναλλάσσονται μεταξύ τους χρησιμοποιώντας ένα πλήκτρο στην μπάρα εργασιών. Μία έκδοση "Preview" των Windows 9 αναμένεται να διατεθεί αργότερα μέσα στη χρονιά, επιτρέποντας σε χρήστες και επιχειρήσεις να δοκιμάσουν τα νέα χαρακτηριστικού του λειτουργικού συστήματος της Microsoft προτού κυκλοφορήσει την άνοιξη του 201

About Freegr network

Από το Blogger.